Egészség

Friss! Megdöbbentő hír érkezett a covid-oltásokról

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.27 | 15:48

Ez több millió magyart érint.

Friss kutatások szerint a COVID-19 vakcina két adagjának különböző karokba történő beadása fokozhatja az immunitást és növelheti a vakcina hatékonyságát. A Medriva által jelentett új eredmények új irányelveket hozhatnak az oltási stratégiák és ajánlások terén.

Az új szempont a vakcina beadásának helyére fókuszál, és az ellentétes karokban történő oltások hatékonyságát mutatja. A Journal of Clinical Investigation-ben közzétett tanulmány 950 felnőtt részvételével vizsgálta a Pfizer-BioNTech COVID-19 vakcinát. Az eredmények azt mutatják, hogy az ellentétes karokba oltottak magasabb antitestszinttel rendelkeznek, ami erősítheti az immunitást és hosszabb távú védelmet biztosíthat.

A vizsgálat azt is kimutatta, hogy az ellentétes karokba történő oltás négyszeres növekedést eredményezett az antitestválaszban és semlegesítő képességben, különösen az Omicron-változat esetében. Ezek az eredmények extra védelmet nyújthatnak a több adagú vakcinák esetében, különösen azoknak, akik rosszul reagálnak a vakcinákra.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló