Ezo

Hamarosan új pápát választhatnak: lehet, hogy magyar lesz?

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.01 | 15:48

Magyar jelölt is van a lehetséges utódok között

Hónapok óta megy a találgatás, hogy a Szentatya egyre romló egészégi állapota miatt vajon lemond-e. Az egyik neves katolikus portál szerint könnyen lehet, hogy Ferenc pápa Erdő Péter bíborost nevezi meg utódjaként – írja a Blikk.hu.

123rf

A múlt hónapban a 70. születésnapját ünneplő esztergomi-budapesti érsek az egyik legnagyobb várományosa lehet a pápai széknek a Catholic Herald nevű keresztény lap szerint, ám egy másik jelöltje is lehet a gyengélkedő Ferenc pápának: a keresztény-konzervatív Erdő Péterrel szemben Tagle Filippínó bíboros minden bizonnyal jobban illene a jelenlegi pápa liberális nézeteihez.

A portál azt írja:

egy magyar pápa óriási jelentőséggel bírna, Erdő Péter bíboros megválasztása gyógyírt jelenthetne a keleti és a nyugati keresztények között húzódó ellentétekre, elhozva a keresztény „vasfüggöny” lehullását.

A katolikus lap szerint bár helytelen lenne Erdő bíborost úgy jellemezni, hogy közel áll Orbán Viktor magyar miniszterelnökhö, de korábbi, a magyar kormányfővel kapcsolatos kijelentései miatt úgy vélik, rokonszenvezik a magyar konzervatív-keresztény kormány döntéseivel.

Erdő bíboros még 2015-ben, az európai migránsválság tetőpontján, olyan hangnemet ütött meg, amely a jelek szerint az orbánista politikához igazodik

– állítja a portál.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló