Jóga

Jógáznál jótékony céllal, egy macskamenhelyen?

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.28 | 14:50

Még a macska-póz is más, ha ilyen tündéri cicák vesznek körül.

Cicás jóga
Cicás jógafotó: CNN

Kombinálni a jógagyakorlást menhelyes cicákkal, több mint szívderítő ötlet. Ezt valósította meg Atlanta külvárosában, Mariettában a Good Mews Macskaotthon, ahol az egyik teremben lehetőség van jógázni, miközben a menhely bájos lakói körbe tipegnek minket.

A macskaotthon egyik önkéntese, a civilben jógaoktató Lisa Bass megnézett egy videót, ahol macskabarát jógát gyakoroltak, igaz, saját cicákkal. Tovább gondolva a látottakat, nyitották meg a házat erre a célra, mely az intézmény vezetője, Lisa Johns szerint is zseniális ötlet volt. Hamar be is telt minden meghirdetett alkalom. Bass az idejét adja a cicákért, az óráin részvevők díját pedig jótékony célra fordítják. Az egyik vendég, Katie Misencik járt már sörös (!) jógaórára, de a macskás verzió teljesen levette a lábáról:

Nagyon mókás és megnyugtató itt lenni, főleg, hogy nincs rajtam nyomás, hogy tökéletesen hajtsam végre a gyakorlatokat.

A kezdeményezés azóta New Yorkban és San Fransisco-ban is jó fogadtatásra talált, annak dacára, hogy a bájos teremtmények nem igazán segítik mindig elő a koncentrációt. A matracunkra telepedő, lábunkhoz törleszkedő jószágokra képtelenség haragudni. Felmérés még nem készült arról, hogy speciális egészség megőrző hatása van-e a cicákkal kombinált jógának; az biztos, hogy Bass csupa vidám arcot lát maga körül, a menhelyes állatok pedig extra törődést is kapnak így, és esetleg még egy jövendőbeli gazdát is találhatnak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló