Jóga

Jógáznál jótékony céllal, egy macskamenhelyen?

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.28 | 14:50

Még a macska-póz is más, ha ilyen tündéri cicák vesznek körül.

Cicás jóga
Cicás jógafotó: CNN

Kombinálni a jógagyakorlást menhelyes cicákkal, több mint szívderítő ötlet. Ezt valósította meg Atlanta külvárosában, Mariettában a Good Mews Macskaotthon, ahol az egyik teremben lehetőség van jógázni, miközben a menhely bájos lakói körbe tipegnek minket.

A macskaotthon egyik önkéntese, a civilben jógaoktató Lisa Bass megnézett egy videót, ahol macskabarát jógát gyakoroltak, igaz, saját cicákkal. Tovább gondolva a látottakat, nyitották meg a házat erre a célra, mely az intézmény vezetője, Lisa Johns szerint is zseniális ötlet volt. Hamar be is telt minden meghirdetett alkalom. Bass az idejét adja a cicákért, az óráin részvevők díját pedig jótékony célra fordítják. Az egyik vendég, Katie Misencik járt már sörös (!) jógaórára, de a macskás verzió teljesen levette a lábáról:

Nagyon mókás és megnyugtató itt lenni, főleg, hogy nincs rajtam nyomás, hogy tökéletesen hajtsam végre a gyakorlatokat.

A kezdeményezés azóta New Yorkban és San Fransisco-ban is jó fogadtatásra talált, annak dacára, hogy a bájos teremtmények nem igazán segítik mindig elő a koncentrációt. A matracunkra telepedő, lábunkhoz törleszkedő jószágokra képtelenség haragudni. Felmérés még nem készült arról, hogy speciális egészség megőrző hatása van-e a cicákkal kombinált jógának; az biztos, hogy Bass csupa vidám arcot lát maga körül, a menhelyes állatok pedig extra törődést is kapnak így, és esetleg még egy jövendőbeli gazdát is találhatnak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló