Koronavírus

Feljelentette Orbánékat egy férfi, miután az édesanyja, aki Sinopharmot kapott, belehalt a koronavírusba

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.18 | 21:18

A férfi szerint ugyanis a miniszterelnök is felelős azért, hogy édesanyja gyenge minőségű kínai oltást kapott, ami hozzájárulhatott ahhoz, hogy nem alakult ki nála kellő mértékű védettség.

Egy nagykanizsai férfi édesanyját és húgát is elveszítette, mindketten koronavírusban haltak meg. Édesanyja halála miatt feljelentette a magyar kormányt és Orbán Viktor miniszterelnököt is – írja a Népszava. A férfi szerint ugyanis a miniszterelnök is felelős azért, hogy édesanyja gyenge minőségű kínai oltást kapott, ami hozzájárulhatott ahhoz, hogy nem alakult ki nála kellő mértékű védettség.

A Transparency International által az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől (OGYÉI) kiperelt iratok alapján úgy véli, kétséges volt, hogy nyújtott-e megfelelő védelmet az idősek körében a kínai vakcina.

Édesanyámat Sinopharmmal oltották be, így meglehet, nem kapott valós védelmet a fertőzéssel szemben, amelybe belehalt. Amikor megkapta ezt a kínai szert, nem volt olyan jogi helyzetben, hogy választhatott volna más vakcinát, csakis és kizárólag ezt a kaphatta meg

– érvelt a férfi, aki szerint egyértelmű, hogy mindezért a kormány a felelős. Ennek alátámasztására pedig idézte a kormányfő 2020. szeptember 18-án a Kossuth Rádióban tett nyilatkozatát:

Szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet”

A férfi a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházzal is harcban áll, mert ott nem tudott elbúcsúzni szintén elhunyt húgától.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló