Koronavírus

Brutális dolgot állít az FBI igazgatója: Kínai laborból szabadulhatott el a tömeggyilkos koronavírus

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.01 | 18:18

Az energiaügyi minisztérium előtt csak az FBI támogatta a laborszivárgás elméletét, míg öt másik kormányzati szerv elvetette ennek lehetőségét, kettő másik pedig egyik verziót sem fogadta el.

Egy kínai laborból szivároghatott ki a világjárványt okozó Covid-19-koronavírus. Az állítást Christopher Wray, az FBI igazgatója tette.

koronavirus

Wray szerint „az FBI már jó ideje úgy értékelte, hogy a járvány eredete nagy valószínűséggel egy lehetséges laboratóriumi incidens” – mondta a Fox Newsnak adott interjújában.

Wray egy nappal azután mondta ezt, hogy az Egyesült Államok kínai nagykövete felszólította az országot, hogy „legyen őszintébb” a Covid eredetével kapcsolatban. Keddi interjújában az FBI igazgatója azt mondta, hogy Kína „mindent megtett annak érdekében, hogy megpróbálja meghiúsítani és elfedni” a globális járvány forrásának azonosítására irányuló erőfeszítéseket. „És ez mindenki számára sajnálatos”.

Pár napja a Wall Street Journal egy titkos hírszerzési jelentésre hivatkozva írta meg azt, hogy az Egyesült Államok energiaügyi minisztériuma arra a következtetésre jutott, hogy a koronavírus-járvány nagy valószínűséggel egy laboratóriumi szivárgás miatt alakult ki – írja a Telex.

A Covid-19 kitörésével kapcsolatban általában két hipotézis verseng. Az egyik szerint a vírus egy állat közvetítésével ugrott át az emberre, míg a másik szerint egy kínai kutatólaboratóriumból szivárgott ki. Az Egyesült Államokban sem sorakoztak fel egységesen egyik teória mellett sem.

Az energiaügyi minisztérium előtt csak az FBI támogatta a laborszivárgás elméletét, míg öt másik kormányzati szerv elvetette ennek lehetőségét, kettő másik pedig egyik verziót sem fogadta el.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló