Koronavírus

Brutális dolgot állít az FBI igazgatója: Kínai laborból szabadulhatott el a tömeggyilkos koronavírus

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.01 | 18:18

Az energiaügyi minisztérium előtt csak az FBI támogatta a laborszivárgás elméletét, míg öt másik kormányzati szerv elvetette ennek lehetőségét, kettő másik pedig egyik verziót sem fogadta el.

Egy kínai laborból szivároghatott ki a világjárványt okozó Covid-19-koronavírus. Az állítást Christopher Wray, az FBI igazgatója tette.

koronavirus

Wray szerint „az FBI már jó ideje úgy értékelte, hogy a járvány eredete nagy valószínűséggel egy lehetséges laboratóriumi incidens” – mondta a Fox Newsnak adott interjújában.

Wray egy nappal azután mondta ezt, hogy az Egyesült Államok kínai nagykövete felszólította az országot, hogy „legyen őszintébb” a Covid eredetével kapcsolatban. Keddi interjújában az FBI igazgatója azt mondta, hogy Kína „mindent megtett annak érdekében, hogy megpróbálja meghiúsítani és elfedni” a globális járvány forrásának azonosítására irányuló erőfeszítéseket. „És ez mindenki számára sajnálatos”.

Pár napja a Wall Street Journal egy titkos hírszerzési jelentésre hivatkozva írta meg azt, hogy az Egyesült Államok energiaügyi minisztériuma arra a következtetésre jutott, hogy a koronavírus-járvány nagy valószínűséggel egy laboratóriumi szivárgás miatt alakult ki – írja a Telex.

A Covid-19 kitörésével kapcsolatban általában két hipotézis verseng. Az egyik szerint a vírus egy állat közvetítésével ugrott át az emberre, míg a másik szerint egy kínai kutatólaboratóriumból szivárgott ki. Az Egyesült Államokban sem sorakoztak fel egységesen egyik teória mellett sem.

Az energiaügyi minisztérium előtt csak az FBI támogatta a laborszivárgás elméletét, míg öt másik kormányzati szerv elvetette ennek lehetőségét, kettő másik pedig egyik verziót sem fogadta el.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló