Koronavírus

Ha Pfizer-el oltottak, ezt el kell olvasnod

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.24 | 16:18
  • trendindex: 2

A Pfizer vállalat izraeli képviselője szerint oltóanyaguk hatékony az indiai vírusváltozattal szemben is

A Pfizer amerikai gyógyszergyártó vállalat izraeli képviselője szerint a koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyaguk hatékony az indiai vírusváltozattal szemben is – jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja.

Alon Rapaport azt mondta, hogy vizsgálataik alapján oltóanyaguk igen hatékonynak bizonyult az indiai (delta) változattal szemben azokban az országokban ahol megjelent a variáns. Köztük az Egyesült Királyságban is.
Készítményük kilencven százalékban megakadályozta a betegség tüneteinek kialakulását. És kilencvenöt százalékban a kórházi kezelést igénylő, súlyos betegségeket.

Semmilyen oltás nem véd meg tökéletesen a betegségektől. De ez az oltóanyag igen hatásos, amit az influenza ellen szokásos vakcinához képest is láthatunk, ugyanis az jobb években is csak 60-70 százalékban óvott a megbetegedéstől

– mondta Rapaport.

A legfontosabb mutatónak a kórházai ellátást igénylő, az egészségi ellátórendszert megterhelő, súlyos betegségeket tekintik. Az Egyesült Királyság tapasztalatai szerint az oltás mintegy 95 százalékban elejét veszi az ilyen eseteknek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló