Koronavírus

A maszkviselés hamarosan visszatérhet – mondja Rusvai Miklós virológus

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.02 | 10:18

Hét város szennyvizében is nő a koronavírus örökítő anyagának koncentrációja.

Legkésőbb szeptemberben ennél is nagyobb mértékű lesz a növekedés, így hamarosan visszatérhet a beltéri maszkviselés. Innentől kezdve a koronavírus fertőzöttség folyamatos emelkedése várható – mondta a Magyar Hírlapnak Rusvai Miklós virológus.

„Augusztusban fokozatos esetszám-növekedés

lesz tapasztalható, ami az iskolakezdés, a szabadságolási periódus végén tetőzik majd, amikor a közösségi találkozások száma jelentősen megnő” – ez pedig ismét korlátozásokat hozhat, mondta Rusvai. A hatvan százalék fölött átoltott Nagy-Britannia és Izrael is újabb szabályokat vezetett be, mert emelkedni kezdett a fertőzöttség.

A vakcina arra jó, hogy kivédje a súlyos betegséget

és az elhalálozást. Éppen ezért nekünk is tudni kell különbséget tenni a fertőzöttek számának növekedése, valamint a súlyos betegek és a kórházban lévők számának növekedése között. A kettő mostantól el kell hogy váljon egymástól, pontosan azért, mert az átoltottság nálunk is meglehetősen magas.

Az első lépés nemsokára a maszkviselés ismételt bevezetése

lehet a bevásárlóközpontokban, a tömegközlekedési eszközökön, illetve a zárt helyeken. A következő az oltottsági igazolvány visszavezetése lenne a zárt téri eseményeken és sporteseményeken, a legutolsó intézkedés pedig a létszámkorlátozás lehet bizonyos eseményeken.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.