Lélek

Itt az IQ Tinder, az okos randizó alkalmazás, eszeseknek

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.12 | 07:50

A Sapio az intelligenciájuk alapján párosítja a felhasználókat.

Sapio / Youtube
Sapio / Youtube

Hiánypótló alkalmazás, ami elsősorban a szellemi adottságokat veszi figyelembe. Pont Valentin-nap környékén meg is kímélhet minket pár kínos jelenettől, nehogy belefussunk valami kellemetlen meglepetést rejtő randiba. Mert sokan beleesünk abba a csapdába, hogy szeretünk a vonzó külső láttán dönteni: de a helyszínen derül csak ki, mennyire benéztük a dolgot.

via GIPHY

Akik szerint amúgy is az ész a fontos, sőt: szexi – ők a szapioszexuálisok – azok nem is olyan szempontok alapján mérlegelnek, amelyek a tipikus társkereső oldalakra jellemzőek. Nekik a mennyország a Sapio, ahol a hasonló érdeklődési kör, az értelmi szint és a párbeszéd-készség a döntő. Kristin Tynski, a Sapio egyik társalapítója így jellemzi az alkalmazást:

A szapioszexuálisokat ne tudjuk le annyival, hogy csak a magas intelligencia hozza izgalomba őket. Inkább valaki olyan jön be nekik, aki hozzájuk hasonló értelmi szinten van, és félszavakból is megértik egymást. Ráadás, ha az érdeklődési körük és a humoruk is stimmel. Sokaknak ez egy állásfoglalás is, egy olyan felszínes, fecsegő világban, ahol a legfontosabb a megtekintések száma.

Elég elszántnak kell lennie annak, aki belép: először is 300 kérdést kell megválaszolni, hogy alapos profil készüljön. Nem is akármilyen dolgokra kíváncsi a rendszer: például mit tennél, ha a világ ura lennél, vagy

Mi az, amitől elfelejted a gondjaidat, vagy a körülötted levő világot?

Ezeknek az agyafúrt kérdéseknek az a célja, hogy olyan dolgokra is fény derüljön, ami egy randizó profiljára való rápillantásból nem látszik azonnal.

Ha – remélhetőleg őszintén – átküzdjük magunkat a kérdéseken, akkor lesz rálátásunk a többi párkeresőre is, akiket a hasonló érdeklődés, intellektus vagy személyiségtípus alapján mutat meg az alkalmazás. Ha felbukkan olyan, aki érdekel, akkor ezt jelezheted, és megnyílik számotokra egy chatszoba.

Itt is elérhető minden, ami a legtöbb randi alkalmazás esetében megszokott: kezdve a fotókkal és további szűrő eszközökkel. Az iOS és Android alapú alkalmazáshoz sikeres párkeresést kíván a The Next Web is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló