Lélek

Minden pénisznek története van

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.30 | 10:43

Laura Dodsworth fotós könyvében éppen 100 férfi nemiszerve mesél magáról.

Ha úgy vesszük, Laura Dodsworth fotós nagyon merész. Könyvében 100 történet olvasható, és mindegyikhez passzol egy-egy portré, de nem az illető arcáról, hanem a nemi szervéről. Merthogy a sztorik is elsősorban a szexualitáshoz, a férfiassághoz kötődnek.

Ahány nemi szerv, annyi történet. Mind egyedi darab. Akár ez is lehetne a júniusban megjelenő Férfiasság: a meztelen igazság című könyv summázata. Az előzménye a fotós egy másik könyve volt, amiben nők meséltek neki a mellükhöz fűződő viszonyukról, és hamar kiderült, egy egész sors van belefoglalva ebbe a viszonyba. És ez ugyanígy van a férfiak és a péniszük kapcsolatában is. Amit a saját nemi szervükről és így a szexualitásukról gondolnak, az jellemző az egész életükre is.

Különös bukét adott a dologhoz, hogy nem sokkal a könyv készülte előtt, 20 év házasság után a fotós elvált a férjétől. A 100, jórészt ismeretlen, 20 és 92 év közötti férfi, és az ő őszinte kitárulkozásuk alkalmat adott arra, hogy Laura Dodsworth hamarabb feldolgozza a saját magánéleti traumáját és közelebb kerüljön a férfiakhoz, jobban megértse őket.

Egy fotó 10 másodperc volt, de aztán még egy órán át beszélgettünk nagyon őszintén, mert az a testi kitárulkozás a lelküket is megnyitotta,

mesélte a fotós a munkafolyamatról. +18-as film!

Manhood: The Bare Reality

‘Manhood’ trailer About the book: 100 men bare all in a collection of photographs and interviews about manhood and ‘manhood’. These days we are all less bound by gender and traditional roles, but is there more confusion about what being a man means?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló