Lélek

Facebook-függőség és testképzavarok – nagyon arcul csapós ez a szembesítés!

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.03 | 12:33

Brutálisan őszintén vágja az arcunkba ez a művész, hogy a közösségi médiától függünk. De megmutatja a 21. századi társadalom egyéb nagy hibáit is. Gyorskaják, Facebook-függőség, testképzavarok, mókuskerék a munkában. John Holcroft illusztrátor szembesítése hidegzuhany a javából!

Fotó: Facebook/John Holcroft

Nem titok, hogy napjaink társadalmát nagyon sok negatív tényező árnyékolja be. Ilyen a technológiai függőség, az elhízás, a dolgozók kizsákmányolása, a stresszes munkahelyi körülmények, az állandó mókuskerék, a válások megnövekedett száma, az elidegenedés, a mentális betegségek.

Hány lájkot kaptál?

Sok ember a közösségi médiában éli az életét a valódi élet helyett. Egy-egy Facebookon kapott lájk növelheti az önbizalmunkat, ha pedig nem kapunk elég “tetszik” értesítést, akkor akár mély keserűségbe is zuhanhatunk. Vannak, akiket annyira befolyásol az, hogy mások mit gondolnak róla a közösségi hálón, hogy kizárólag az ott kapok reakciók alapján ítélik meg önmagukat.

Fotó: Facebook/John Holcroft

A lájkok kergetése akár függőséghez is vezethet, súlyos lelki problémák kialakulásának lehet a melegágya

De hasonlóképp hatnak ránk a média és a reklámok üzentei is. Az agyonhirdetett egészségtelen gyorskajáktól aztán elhízunk, a szépségipar hamis üzeneti miatt pedig testképzavarunk alakulhat ki. Ezek után pedig lelkileg teljesen összerokkanva mehetünk vissza a Facebookra, hogy lájokból építsük vissza az elvesztett egónkat.

Fotó: Facebook/John Holcroft
Fotó: Facebook/John Holcroft
Fotó: Facebook/John Holcroft
Fotó: Facebook/John Holcroft


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.