Otthon

3 zseniális ventilátor-trükk, amivel pikk-pakk lehűtheted a lakást

  • Szerző:nuus
  • 2024.07.13 | 15:32
  • trendindex: 34

Akár otthon dolgozol, akár pihentető éjszakai alvást szeretnél, a hűtőventilátor a legjobb választás a meleg időben. Egy jó minőségű ventilátor, és néhány egyszerű ventilátor-trükk segíthet még jobban lehűteni a szobát. Íme három, szakértők által jóváhagyott rajongói fogás, amelyeket érdemes kipróbálni.

Lássuk, milyen ventilátor-trükköket érdemes bevetni, amikor tombol a kánikula. A housebeautiful.com összeszedett három frappáns és egyszerű lehetőséget.

ventilátor-trükk
Fotó: 123rf.com

Ventilátor-trükkök hőség esetére

1. Oldalszél

Az első ventilátor-trükk egyesíti a ventilátor használatát a természetes szellőztetéssel: csak oldalszelet kell létrehozni.

„Először is tartsd zárva az ablakokat, ajtókat és a redőnyöket napközben, hogy elkerüld a forró napsütést. Majd este nyisd ki az ablakokat, és állítsd kifelé az egyik ventilátort az ablakon, így az kitolja a hőt”

– tanácsolják a Good Housekeeping Institute (GHI) szakértői.

Majd használj befelé elhelyezett második ventilátort, hogy hideg levegőt keringessen a szobában.

2. A jég segít

A GHI szerint egy vödör jeget ventilátor elé helyezve nagyon hatékony tud lenni. „Amikor a levegő áthalad a jégen, lehűl, és frissítően hideg levegőt keringet a helyiségben” – magyarázzák.

3. Fagyassz le egy üveget

Ebben a ventilátor-trükkben nem kell mást tenni, mint lefagyasztani egy üres 1 literes műanyag palackot, tálcára helyezni, nedves ruhával letakarni, majd a ventilátor elé helyezni. Ahogy a levegő áthalad a palackon és a ruhán, hűvös szellőt keringet, és a szoba valamelyest hűvösebb lesz.

Tudj meg még több érdekességet a kánikulával kapcsolatban az Egészség rovatunkban!

(Via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Nők
Ha jó a parfüm, jobb lesz a szex is?
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 27.