Otthon

Nem tudtuk mi hiányzott, itt a gördülő okoskuka!

  • Szerző:nuus
  • 2019.10.01 | 11:18

Végre nem neked kell kivinni a hulladékot, de a kaput azért nyisd ki időben!

Lassan már minden háztartási eszközünk intelligens robotként funkcionál – a sorban hátul kullogott eddig a szemetes. A SmartCan fejlesztésnek köszönhetően viszont nemsokára önjáró kukák lephetik el az utcákat. A motorizáló eszköz bevetésével megszűnik az a probléma, hogy elfelejtjük időben kitenni a kukánkat.

Az Andrew Murray által tervezett kütyüvel felszerelt szemetes fogja magát, és időben kigördül. Nem kell ezentúl a kezünket összepiszkítva húzkodnunk a hulladéktárolót, és a kukásautón dolgozók is kényelmesen elláthatják a munkájukat. Dolguk végeztével pedig a megürült tartály sem fog az utcán árválkodni – szépen visszaballag a helyére, aminek meg a parkoló autósok örülnek.

 

Ehhez a mozgáshoz szükség van két dokkoló állásra, melyek közt tud az eszköz navigálni. A gyenge pont az lehet, ha a település vezetése nem engedi közterületre kihelyezni a gyalogosok botlatására is alkalmas tárgyakat. Illetve ha elfelejted kinyitni a kertkaput vagy a garázsajtót, akkor a robot-kukád sem jut ki a célállomására. Az egyelőre ismeretlen árú eszköz rendszeres töltését, tisztítását se mulaszd el, illetve ha a kuka az utcán véletlenül felborul, akkor sajnos képtelen lesz visszajutni a házhoz, figyelmeztet a Gizmodo.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló