Utazás

Így nyaralj fillérekből a világ egyik legszebb tengerpartján – Mutatjuk a legjobb praktikákat

  • Szerző:nuus
  • 2024.01.02 | 19:18

Sziklás-homokos öblei talán a legszebbek amelyeket valaha láttunk!

Zakynthos, Levante virága minden olyan jelzőt magáénak tudhat, ami egy ideális nyaralás feltétele lehet. A Jón-tenger szigeteinek legdélebbi tagja, festői lagúnáival, gyönyörű strandjaival a legszebb görög szigetek egyike, a természet hihetetlen nyugalmát a települések mozgalmas élete és a tradicionális görög vendégszeretet ellensúlyozza.

Sziklás-homokos öblei az állatvilág kedvelőinek is tartogat meglepetéseket, a caretta teknősök költőhelye és az áttetszően tiszta tenger mindenkit rabul ejt. A videónkból kiderül, hogyan lehet mindezt hihetetlenül olcsón megúszni.

A világ egyik legszebb szigetét fedeztük fel, ez a földi paradicsom akár oda-vissza 15 ezerért elérhető repülővel – Mutatjuk, hogyan!

Homérosz szerint, ezek a szigetek alkották Odüsszeusz birodalmát, és ide helyezik sokan az Odüsszeia kalandjainak színterét is. Zakynthos nevét a vadon növő hyacintről, egy másik álláspont szerint Dardanosz király fiáról kapta.

Az első historikus letelepülők a kereskedő és tengerész akhájok lehettek, akik az egész Földközi-tenger vidékét behajózták és kolóniákat alapítottak, például a spanyol tengerparton is. Korfu és anyavárosa, Korinthosz között kirobbant ellenségeskedésben és később a peloponnészoszi háborúban fontos stratégiai pont révén Zakynthos többször is részt vett, ennek ellenére elenyészően kevés mükénéi és klasszikus kori emléke maradt. Kr. e. 455-ben az addig független szigetet az athéniak foglalták el, és hozzácsatolták városállamukhoz.

A sziget az 1953. évi földrengésig az egyik legolaszosabb jellegű görög sziget volt, de sajnos a földmozgások romba döntötték a legnagyobb város, Zakynthos palotáit és a több évszázados templomokat. Szerintem Zakynthos az egyik legjobb úticéljának az elő vagy az utószezonban, hiszen nincsenek tömegek, és az árak is sokkal barátságosabbak mint a főszezonban. Szinte mindenhol találunk fürdésre alkalmas öblöket, de ha kirándulnánk, akkor azt is megtehetjük.

 

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.