Utazás

Így néz ki most Fukusima majdnem 10 évvel az atomerőmű-baleset után

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.08 | 10:48

Megdöbbentő felvételek!

Csaknem egy évtizeddel a fukusimai atomerőmű-baleset után “virágzik” a vadvilág a sugárszennyezettség miatt lakatlanná vált területeken – állapították meg a Georgiai Egyetem kutatói.

A Journal of Frontiers in Ecology and the Environment című folyóiratban publikált tanulmány szerint a térség különböző vidékein készített 267 ezer felvételen több mint 20 fajt, köztük vaddisznót, japán nyulat, nyestkutyát, makákót, fácánt és rókát azonosítottak – olvasható a PhysOrg tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.

“Az eredményeink elsőként szolgálnak bizonyítékul arra, hogy immár több állatfaj is nagy számban előfordul a fukusimai tilalmi övezetben, a sugárszennyezettség ellenére” – mondta James Beasley, az egyetem biológusa. A kutatók a japán kormány által a 2011-es atomerőmű-baleset után meghatározott három – tiltott, korlátozás alá vont és lakott – zóna 106 helyszínéről gyűjtöttek be adatokat.

A kamerák 120 nap alatt több mint 46 ezer képet készítettek vaddisznókról: 26 ezret a lakatlan, nagyjából 13 ezret a korlátozás alá vont és 7 ezret a lakott övezetben. A tiltott és korlátozott zónákban ezen kívül nagy számban fordulnak elő mosómedvék, feketelábú nyestek és japán makákók.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sin Embargo MX (@sinembargomx) on

Címlapi kép: Behrouz Mehri/AFP

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló