Utazás

6 szuper úticél, ahol kevés pénzzel is jól el lehet lenni

  • Szerző:nuus
  • 2019.03.21 | 11:48
  • trendindex: 2

Itt az ideje a nyaralás megtervezésének, de legalábbis az ábrándozásnak. Helyek, ahol alacsony büdzsével is jól el lehet lenni.

Thaiföld

Thaiföldre csak eljutni drága, ott már fillérekből el lehet lenni. Igaz, most már a repülés sem elérhetetlen cél az átlagember számára sem: a legolcsóbb Budapest-Bangkok retúrjegy 155 ezer forintot kosztál. Ha már azonban ott vagyunk, nem kell mélyen a zsebbe nyúlni: négy-öt ezer forint is elég huszonnégy órára, szállással, étkezéssel együtt (jó, nyilván nem az ötcsillagos luxushotelekről és a Michelin-csillagos éttermekről beszélünk, de nyilván nem is egy putriban elfogyasztott kenyérről és vízről). Az ország egyébként – a szex turizmus pedofiljai mellett – tele van kispénzű hátizsákos turistával, akik két hetet töltenek a délkelet-ázsiai országban, s közben bejárják a történelmi szempontból érdekes nevezetességeket és a strandokat ezerrel, ahol csak lehet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tag someone you’d take here! “Thailand has become something undeniably magical to us. We would never have imagined, exactly one year later, we would again find ourselves amidst this diverse beauty, where the jungle meets the sea. It beckoned us back, due for a new style of exploration, to be seen more deeply than before. This morning marked an incredible adventure into the unknown, developing an experience into a memory even more magical due to our new friends from @couple.away joining us. Our style of travel has evolved so much over the past year and our day with them was a great reminder that even though you can visit somewhere many times, you will always see it differently. ※ Use #positravelty to join our community! ※ ※ ※ #thailand #asia #travelcouple #bucketlist ” ?:@positravelty ?? Want to Make a Full Time, Automated Income from Instagram? Want to Become an Influencer? Want to Travel the World? Click Profile Bio Link for a FREE Video Course on My Strategy. ?? _____________________

@ wild.hiking.map által megosztott bejegyzés,

Törökország

Ha szerencsés vagy, Törökországot már 15 ezer forintból is megjárhatod Budapestről repülővel, hála a kitűnő fapados járatoknak. Az árak változóak: igazából semmi sem őrületesen drága, de természetesen itt is akadnak kissé túlárazott turistaközpontok. Összességében véve azonban Törökország magyar pénztárcával is korrekt hely, ráadásul van egy óriási előnye: a törökök testvérnépként tekintenek ránk, és a 150 éves török uralmat úgy értékelik, hogy ők voltaképpen békefenntartók voltak itt, akik megvédték az országot az ellenségtől. Szóval, amint kiderül, hogy magyar vagy, mindenütt imádni fognak… ez pedig a kötelező bazári alkudozásnál garantáltan jól jön.

Srí Lanka

Srí Lanka, régi nevén Ceylon könnycsepp alakú sziget az Indiai-óceán északi részén, az Egyenlítőtől 880 km-rel északra (a klíma rendkívül kellemes). Itt egy ma még szinte teljesen érintetlen kultúra várja a turistákat, akik nem akarnak egy vödör pénzt költeni szállásra és kajára, de imádják a szépet, a különlegeset. Az táj is lélegzetelállító: trópusi őserdők, buja növényzet, homokos tengerpart, pálmafák, ókori városok, paloták, templomok váltogatják egymást. Nem csak Sri Jayawardenapura Kotte, a főváros és Colombo, az ország legnagyobb városa népszerű célpont, hanem rengetegen élvezik a falusi turizmus előnyeit is. Budapestről egyébként már 180 ezer forintból megjárhatjuk Colombót oda-vissza, és napi pár ezer forintból remekül ellehetünk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sri Lanka (@srilanka) által megosztott bejegyzés,

India

Az óriási, több évezredes kultúrát magáénak tudható mesés India a szélsőségek országa: egyszerre találod meg a pompás gazdagságot és a szinte már felfoghatatlan nyomort. A közhiedelemmel ellentétben nem mindenki tech-supportos vagy telefonos ügynök, de a lakosság 90 százaléka kitűnően beszél angolul, így kommunikációs gondjaid biztos nem lesznek. Szolid anyagi keretek között kirándulgató turistaként nem árt, ha előre felkészülsz rá, hogy nem mindenütt vár meleg vizes zuhany és légkondi, de egy biztos: ha jól megszervezed az utat, nem kell túl mélyen a zsebedbe nyúlnod, miután a kb. 130-150 ezer forintos repülőjegy árát kiperkáltad.

Albánia

Tiranát Budapestről már 50-60 ezer forintból is megjárhatjuk repülővel, de autóval és busszal is megközelíthető Albánia. A táj itt csodálatos: az országot délnyugaton a Jón-tenger, nyugaton pedig az Adriai-tenger határolja, és az ország közel 5 százalékát tavak borítják. Ideális hely egy kis kiránduláshoz, utazgatáshoz, és hát… mondjuk ki, ez az a hely, ahol 80-100 Ft-os sört is ihatsz bármikor. Magyar pénztárcával kimondottan olcsó, még a felkapottak helyeken is, ugyanakkor a szép táj mellett gazdag kulturális központokra és pezsgő éjszakai életre is bukkanhatunk.

Indonézia

Indonézia – amit Budapestről kb. 220 ezer forintos repülőjeggyel megjárhatunk – a világ negyedik legnépesebb országa, több mint 18 ezer sziget teszi színessé, ám ezek közül csak kb. hatezren élnek emberek (felénk különösen Bali népszerű). A trópusi éghajlatú ország egy turistaparadicsom: esőerdők, homokos tengerpartok, tökéletesen tiszta víz és lélegzetelállító, évezredes épületegyüttesek várják a látogatókat országszerte. A jó hír pedig természetesen az, hogy miután a repülőjegyet kipengetted, gyakorlatilag alig kell másra költened. Túlárazott, luxuskategóriás szolgáltatások persze itt is vannak, de szerencsére minden más magyar pénztárcával mérve itt is az elérhető kategóriában marad, illetve kimondottan olcsó.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló