Utazás

Ilyen menő helyekre repülhetsz, ha a nuus.hu-nak élőzöl a fesztiválokról

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.09 | 16:29

A Kelet az új Nyugat. Ha erről te is szeretnél megbizonyosodni, és szívesen elrepülnél az idén nyáron egy európai nagyvárosba, akkor legyél te a nuus.hu legjobb fesztiválriportere. Gondolkodtál már azon, hova repülnél a legszívesebben, ha te kapnád a repjegyeket?Hogy könnyebb legyen majd a döntés, most megmutatjuk a legmenőbb kelet-európai városokat, ahova Budapestről indulnak járatok. Amúgy mehetsz Nyugatra is a repjegyekkel, de szerintünk menőbb a keleti nyugalom, mint a nyugati kényelem.

Mit szólnál hozzá, ha ott lehetnél a legmenőbb nyári fesztiválokon, és több tízezer embernek tudósíthatnál onnan?

Készíts egy jó videót, küldd el nekünk, és mi bejuttatunk a legjobb hazai fesztiválokra! Legyél a nuus.hu fesztiválos videóriportere! Jelentkezz egy rövid videóval június 16-ig, amiben bemutatod magad, és azt, hogy hogyan készülsz a fesztiválszezonra. Ha véredben van a videózás, és meggyőzöl minket arról, hogy te vagy a legjobb videóriporter, az idei nyáron a nuus.hu-val fesztiválozhatsz!

Sőt, ha a fesztiválszezon végi szavazáson a te videód kapja a legtöbb szavazatot, két repülőjeggyel díjazunk!

A jelentkezés részleteiről itt írunk bővebben.

Ha te leszel a szerencsés, és viszed a repjegyeket a legvégén, akkor bárhova elrepülhetsz Európában. Az idén nyáron azonban a Kelet hódít, így most mutatjuk, mi hova utaznánk a helyedben.

JELENTKEZEM

#1 Szófia

Bolgár tengerpart? Felejtsd el! Van sokkal jobb is!

A bolgár fővárost kevesek választják úti célnak, de nagyon rosszul teszik. Fekvésének is köszönhetően gyönyörű város. 500-600 méterrel van a tengerszint felett, hegyek veszik körbe, Szófián belül pedig egy csomó parkban megpihenhetünk a városnézés során. A Vitosha hegy Szófia szinte minden pontjáról látható.

Fotó: Pixabay

Kétarcú város, szocreaál épületek keverednek a szecessziósokkal. A bolgár emberek nagyon kedvesek, szívesen segítenek, barátkoznak, a fiatalok (persze nem mind) tök jól beszélnek angolul. A cirill betűs feliratok néha okozhatnak nehézséget, de legalább van egy plusz izgalom a nyaralás során. Az esti buliélet is teljesen oké, jókat lehet sörözni, borozni.

A street art is megy, főleg a panelok falán.

Grill ételekben nagyon jók, és a bolgár paradicsom a legfinomabb a világon. Az egyik leghíresebb látnivalója az Alekszandr Nyevszkij székesegyház, amely az 1877-78-as orosz-török felszabadító háborúban elesett orosz katonák emlékére épült.

Fotó: Pinterest

JELENTKEZEM

#2 Kolozsvár

Erdély történelmi központját és legjelentősebb városát legalább egyszer mindenkinek látnia kell. A repülőtere mindössze 6 kilométerre van a városközponttól, így könnyű bejutni a leszállás után.

Fotó: Pixabay

Románia második legnépesebb városa két színházzal és két operával és számos múzeumával vonzza a kulturális élet kedvelőit is. Csomó fiatal él a városban, elég pezsgő az éjszakai élet is, klubok, pubok, kocsmák tömkelegéből választhatunk. Jó hír, hogy a táncos helyek többsége itt hajnalig nyitva van. A nyelv nem akadály, Marosvásárhely után Kolozsvárott él a legtöbb magyar Romániában.

Fotó: Pinterest

JELENTKEZEM

#3 Kijev

Ukrajna fővárosa és egyben legnagyobb városa akár a keletre vágyódás szimbóluma is lehetne.

Fotó: Pixabay CC0

Ide mindenképp menj el, ha egzotikumra vágysz, és persze vodkára. A buli előtt itt könnyű alapozni, persze a vodkát itt mindenki sörrel öblíti le. De kvászt is mindenhol lehet kapni. Nappal meg lehet a hagymakupolás templomok és a szecessziós bérházak között sétálgatni, és élvezni a város néhol szokatlan arculatát. Ha taxival utazunk, akkor alkudozhatunk, amúgy metróval könnyen eljutunk bárhova.

Fotó: Pinterest

JELENTKEZEM

#4 Belgrád

Eddig mindenki Budapestre jött Nyugatról, ha menő helyen akart turistáskodni. De Belgrád nagyon jön fel az utóbbi években, így ideje, hogy te is megtudd, mit imádnak a városban olyan sokan. Belgrád (eredeti magyar nevén: Nándorfehérvár) olyan mintha Budapest és Berlin keveréke lenne, és Dunája is van. A város egyébként a Száva és a Duna összefolyásánál fekszik, ez már eleve egy szép látvány.

A belvárosban sétálva néhol tényleg úgy érezhetjük, hogy Budapesten vagyunk, a Kneza Mihailán utca például teljesen olyan, mint a Váci utca. Butikok, kisvendéglők, teraszok, élő zenés éttermek. Belgrád bohém negyede meg olyan, mint Párizsban a Latin negyed. Ha éhesek vagyunk akkor egy jó kis csevapcsica bárhol szembe jöhet velünk, de a szerbek imádnak kávézni is, szóval kávézókból sem lesz hiányunk.

Fotó: Pixabay

A szocreál és mediterrán hangulat egyszerre van jelen a városban, és állati menő hogy “tengerpartja” is van.

Az Ada Ciganlija valójában egy félsziget, amit egy mesterséges tó ölel körbe, de mivel homokos a partja, és nyáron napágyakat raknak ki, tisztára olyan érzésünk lehet, mintha tengerparton lennénk.

Fotó: Pinterest

JELENTKEZEM

#5 Krakkó

Lengyel magyar két jó barát… és valóban, lehet is menni Krakkóba ezt gyorsan kipróbálni egy hideg sör mellett. Krakkó a Visztula folyó partján fekszik, a folyó felső részén. Nagyon jó a levegője, Krakkóban ugyanis közel 40 park van, amelyek 320 hektárt foglalnak el a városól.

Fotó: Pixabay

Krakkó már régóta Európa egyik fő turisztikai célpontja, a történelmi Óváros és a Kazimierz kerület felkerült az UNESCO világörökségi listájára. Az Orbitz amerikai internetportál használói pár éve a világ legdivatosabb városává nyilvánították – nyilván nem véletlenül. Krakkóba menni tehát übermenőség.

Fotó: Pixabay CC0

JELENTKEZEM


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.