Utazás

Kimaxolnád a LUXYt? Ezekre a helyekre menj, ha úgy akarsz nyaralni, mintha nem lenne holnap

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.15 | 17:13

Neked a Balaton a Riviéra? Másoknak viszont már maga a Riviéra sem elég jó, és a világ különböző pontjain vernek el hatalmas összegeket, hogy kiakasszák a sznobbarométert. Mutatjuk a legrongyrázósabb nyaralós programokat evör.

(kép: Pixabay/Ben_Kerckx/CC0)

Kicsimmel városnézésbe’

Egy igazán luxy nyaralás során az ember egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy egyszerű turistaként gyalog baktasson egy idegenvezető után. Szerencsére számos helyen készülnek különleges városnézésekkel és kirándulásokkal azoknak, akik megengedhetnek maguknak egy-egy drágább túrát. Hong Kongban helikopterekkel viszik körbe az érdeklődőket a város felhőkarcolói között, egy ilyen út már 70000 forintból kijön fejenként, de a Grand Canyon környékén sem kell nyelni a port és tűrni a meleget a köves utakon, ott is be lehet pattanni jelentősebb mennyiségű dollárért (kb. 140000 forint), és helikopterről megnézni a szurdokvölgy felett a naplementét. YOLOka:

A francia Rivierán azokra is gondoltak, akik repülés helyett inkább gurulnának, itt Ferrarikkal lehet városnézésre menni. A tűzpiros F430-asok mellé egy instruktor is jár, aki megmutatja, hogyan kell vezetni a világ egyik legjobb sportautóját. 120000 forintot kell fizetni ezért az élményért, amit valószínűleg mindenki kipróbálna, akinek van jogosítványa.

Azok viszont, akik inkább lassan és csendben haladva szeretnek gyönyörködni a látványban, egy yachtkirándulásra fognak befizetni, mégpedig a Boszporuszon. Az Európát Ázsiától elválasztó hatalmas szoros lenyűgöző látványt nyújt, amiben egy luxushajón borozgatva még jobban el lehet merülni. Kb. 100000 forintért…

Lángos, hekk? Szarvasgomba…

Egyesek szinte minden pénzt képesek megadni azért, hogy egy nyaralás alatt különleges helyszínen költhessenek el néhány finom falatot. Vagy inkább többet. A sivatagban vacsorázni első hallásra nem tűnik annyira vonzónak, pedig igazán luxuskategóriás étkezésről van szó, amire egy dubaji tartózkodás során lehet befizetni. A maximum négy fős társaságokat luxusterepjárókkal szállítják ki a homokdűnékre, ahol hat fogásos vacsorát kapnak, miközben selyem párnákon ülve gyönyörködhetnek a csillagokban. Igény szerint hastánc bemutató is kérhető és kaja után a vízipipák is előkerülnek. Nemcsak az éjszaka lesz COOL:

Jókat enni persze nem csak a világ végén, hanem a legnyüzsgőbb nyaralóhelyeken is lehet. Ibizára nem csak német és angol sörturisták járnak, hogy technóra őrüljenek meg, hanem gazdag emberek is, őket várja a sziget számos exkluzív étterme. A SubliMotion szerényen mint a világ legdrágább étterme hirdeti magát pár éve, ahol a vendégek akár több mint fél millió forintot is otthagyhatnak fejenként. Vetített falak, lebegő tányérok fokozzák a hangulatot. SWAG:

Magánrepülő? Annnnnnnnnyira 2016…

De hogy eljussanak az álomnyaralás helyszínére, ahhoz még a gazdagoknak is repülniük kell, a Singapore Airlines-nak pedig van egy különleges ajánlata azok számára, akiknek nem elég kényelmes az első osztály. Kb. 4000000 forintért ugyanis egy VIP vendég egy teljesen berendezett szobában utazhat egy Airbus A380 fedélzetén, miközben a személyzet gourmet ételekkel és pezsgővel tömi őt.

Ha a kedves utas akar, akár át is öltözhet selyempizsamába. A különszobával ellátott járat Szingapúr és New York között közlekedik, úgyhogy van idő aludni egy jót, ha már kellően teletömte magát homárral, fürj tojásokkal, libamájjal, első osztályú marhahússal és Dom Perignon pezsgővel. Szó szerint MAGAS ÉLET!!!

Jajj, úgy élvezem én a strandot

És hogy mi legyen az álomnyaralás helyszíne? Ha nyár, akkor strand, és aki megengedheti magának, nem is éri be kevesebbel, mint a világ legszebb strandjával, ami többek egybehangzó véleménye szerint a Costa Smeralda, Szardínián. Az olasz sziget északi csücskében, Arzachena település mellett található 20 kilométeres tengerparton a legmagasabbak a telekárak egész Európában, egy ház négyzetméteréért akár 300000 eurót is elkérnek. De akik ide járnak nyaralni, azoknak ez lényegében mindegy, a hatalmas villák mellett yachtkikötők, golfklubok, luxusszállodák, helikopter-leszállóhelyek és magánrepülőterek szegélyezik a fehér homokú strandot. HYPE!!!

Akinek viszont ez se elég exkluzív, az meg sem áll Fidzsiig, ahol a számtalan kis sziget közül kibérelhet magának egyet. A Laucala szigetet egészben lehet megszerezni egy hétre, ahol összesen 24 darab medencés trópusi villában egy maximum 72 fős társaság tud mulatni, de aki akar, mehet tök egyedül is. Egy éjszaka potom 40000000 millió forint, de ezért az összegért aztán már semmire nem lesz gondja a vendégeknek. A szigeten luxus étterem és bárok várják a vendégeket, és a villákban is teljes kiszolgálást kapnak, úgyhogy nem maguknak kell a ház mellett egy bográcsban összedobniuk a lecsójukat. Ez a LUXUS kvintesszenciája:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló