Utazás

Tombol a kánikula Európában, tippek a forró utazáshoz

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.22 | 13:33

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a nyár folyamán még szélsőségesebb időjárási jelenségekre kell számítani. Az Akropoliszt például bezárták, mert a hőmérséklet meghaladta a 40 fokot.

Európában tombol a kánikula, a szakértők pedig arra figyelmeztetnek, hogy a nyár folyamán még szélsőségesebb időjárási jelenségekre kell számítani. Ha nyaralást tervez, fontos, hogy felkészüljön a lemondásokra és az utazási útvonalat érintő esetleges problémákra.

A mediterrán térségben már most 40 fok fölé emelkednek a hőmérsékletek, erdőtüzek pusztítanak, és áradások sújtják a tájat. A hőhullámok egészségügyi kockázatot is jelentenek, kimerültséget, hőgutát, sőt halált is okozhatnak. Az athéni hatóságok például kénytelenek voltak ezen a héten leállítani az Akropoliszt, mivel Görögország középső és déli részén a hőmérséklet meghaladta a 40 fokot – írja az euronews.com.

A szélsőséges időjárás miatt extrém forróság lehet a népszerű turistacélpontokon/Fotó 123rf.com

Utazás előtt mindenképpen tájékozódjon a helyi időjárási viszonyokról, kövesse a hatóságok tanácsait, és igyon sok folyadékot. Az utazási biztosítás fedezetet nyújthat a lemondások, az orvosi ellátás miatti többletköltségek esetén. Ha lehetséges, módosítsa útvonalát vagy utazását a szélsőséges időjárási események elkerülése érdekében. Kerülje a nagy energiát igénylő tevékenységeket a nap legmelegebb óráiban.

Válasszon olyan úti célt, amelyet kevésbé érint a hőség. Fontolja meg utazása elhalasztását kora őszre, foglaljon lemondható szállást és utazást, ezen kívül kövesse a helyi időjárási előrejelzéseket és a hatóságok tanácsait.

A szélsőséges időjárási események egyre gyakoribbak lesznek Európában, ezért fontos, hogy felkészüljön rájuk, ha nyaralást tervez.

(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Mobiltech
Nagy változás jön a Vibernél
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 17.