Utazás

Olcsó vonatút – Szinte fillérekért utazhatsz Olaszországban

  • Szerző:nuus
  • 2024.07.05 | 15:34

Aki spórolni szeretne az utazási költségen vagy csak kalandvágyra éhes, érdemes kipróbálnia az éjszakai vonatokat és az olcsó vonatút nyújtotta lehetőségeket. Olaszország ezen a nyáron két új útvonalat indít.

Ha unod a stresszes repülést és a drága szállodákat, akkor az éjszakai vonatokat és az olcsó vonatút adta lehetőségeket imádni fogod – írja a euronews.com. Olaszország ezen a nyáron két új útvonalat indít, melyek Milánóból indulva Leccébe vagy Reggio di Calabriába visznek. A vonatok kényelmesek, gyorsak és a repülőjegyekkel ellentétben megfizethetők is. Jegyek már 29,90 eurótól kaphatók (11 800 forint).

olcsó vonatút
Az éjszakai vonatút olcsóbb/Fotó: 123rf.com

A vonatokon nincsenek hálókocsik vagy fotelek, így az egész utazás során ülni kell. Étkezőkocsi sincs, de van egy bár, ahol harapnivalókat, szendvicseket és italokat vásárolhatsz. Aki kényelmesebb utazást szeretne, választhatja a Business osztályt is, ahol nagyobb ülések, ingyenes wifi és harapnivalók várják. A Business jegyek ára 44,90 eurótól (17 700 forint) kezdődik a Milánó-Lecce útvonalon és 54,90 (21 6700 forint) eurótól a Milánó-Reggio di Calabria útvonalon.

Lecce Pugliában található, és méz színű barokk épületeiről híres. A városban gyönyörű székesegyházak és bazilikák találhatók. Reggio di Calabria Calabria déli csücskén fekszik, és Olaszország egyik legjelentősebb régészeti múzeumának ad otthont, a városban ókori görög szobrokat is megcsodálhatod.

Az éjszakai vonatok és az olcsó vonatút hatására nem csak pénz takaríthatsz meg, de elkerülheted a repülőterek zsúfoltságát és a késéseket. Ráadásul gyönyörű tájakat láthatsz az ablakból, és kipihenten érkezhetsz meg a célállomásra. Ha idén nyáron Dél-Olaszországba tervezel utazni, feltétlenül fontold meg az éjszakai vonatokat.

Olvass még több utazási cikket az Utazás rovatunkban!

(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló