Utazás

Hatalmas pofont kaptak az Olaszországba készülő turisták: sorra zárják le a partokat

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.29 | 14:18

Baktériumfertőzés miatt tilos a fürdés 14 olasz tengerparton

Az utazómajom számolt be róla, hogy fürdési tilalmat rendelt el az Adriai-tengerben baktériumfertőzés miatt Rimini polgármestere egészen Gorótól Cattolicáig.

Pixabay

Az Escherichia coli baktérium a szakemberek szerint a rendkívül meleg időjárás és a szárazság miatt halmozódhatott fel a tengervízben.

A Regionális Környezetvédelmi Ügynökség folyamatosan monitorozza a víz állapotát és amint a megfelelő mértékre csökken a koncentrátum, újra nyitják a strandokat.

A hatalmas hosszú homokos tengerparton millió napágyat és napernyőt továbbra is használhatják a turisták. Olvasóik elmondása szerint a nagy melegben vannak, akik nem veszik figyelembe a korlátozásokat, azonban komolyan kell venni, hiszen a fürdőzők jelentős része megfertőződik.

Jelenleg 28 fokos a tengervíz a térségben, a sekély parton ennél is magasabb.

A hatóságok szerint a probléma a szennyvízhálózatban feltárt hiányosságok miatt következett be ismét. Korábban 2019-ben is hasonló okok miatt kellett megtiltani a fürdőzést. Várhatóan napokon belül sikerült megoldaniuk a problémát, addig viszont ne fürdőzzetek a tiltótáblák közelében.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.