Utazás

Csúnyán ki akarsz szúrni a stewardess-szel? Csak rendelj egy cukormentes kólát

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.02 | 07:46

Elég csúnya pillantásokat kaphatunk a légiutas-kísérőktől a hátunk mögött, ha pont cukormentes kólára szomjazunk meg egy hosszú repülőúton. Az ok prózai, a hagyományoshoz képest háromszor annyi idő szervírozni.

 

Forrás: pixabay.com/InspiredImages CC0

Bizony, sok dologgal kergethetünk őrületbe egy stewardesst, és ezek közé tartozik, ha cukormentes szénsavas üdítőt rendelünk a kínálatból. Ezeknek ugyanis eltérő a hagyományostól a szénsavassága, és felbontáskor még az óvatos kezek ellenére is kifuthat a pohárból, beterítve mindent és mindenkit. Hogy ezt megelőzzék, fokozott odafigyelés és jóval több idő szükséges a kitöltéséhez.

via GIPHY

Egy légiutaskísérő a blogján fakadt ki, hogy míg balesetmentesen kiszolgál valakit cukormentes kólával, annyi idő alatt három másik utasnak tehetne kedvére. Mint írja, tíz km-es magasságban a cukormentes szinte állandóan pezseg és lehetetlen normálisan felszolgálni.

Az ok az, hogy a cukormentes szénsavas üdítők nagy része jóval szénsavasabb az összetevői miatt, mint a hagyományosak. Ettől függetlenül persze mindig felszolgálják, de ha egy kicsit jó arcok akarunk lenni, ne erőltessük minden áron.

via GIPHY

Sajnos a cukormentes-diétás kólának más hátránya is van. A hagyományos kóla sem túl egészséges, de kalóriaszegény változata még kevésbé az. Lehet, hogy nem hizlal annyira rövid távon, de hosszú távon igenis felelős a plusz kilókért. Túl sok diétás kóla az édesítőszer tartalma miatt befolyásolhatja a cukoranyagcserét, ami sok esetben vesekárosodáshoz vezethet. Ráadásul növeli az ember étvágyát a szénhidrátra, így egyébként elfogyasztunk olyan dolgokat is az éhségre hivatkozva, amiket egyébként nem ennénk meg.

Forrás: pixabay.com/InspiredImages CC0

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló