Utazás

De mennyi ideig tart a világ legrövidebb repülőútja?

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.13 | 11:52

A világ legrövidebb repülőútjára Skóciában fizethetünk be. A Loganair nyolc üléses kisgépeivel 90 másodpercig tart az út.

Forrás: pixabay.com/27707 CC0

A járatot nagyon is sokszor veszik igénybe a helyiek és az idelátogatók. Az Orkney-szigeteke két szigetét, Westray-t és Papa Westray-t köti össze az alig 800 méteres repülőút. A rekord egyébként még kevesebb, mint másfél perc, mentek itt már 47 másodpercet a pilóták.

A járat amúgy más rekordokat is magáénak tudhat, például 50 éve és egész évben elérhető, kivéve egy rövid téli pihenőt. Ráadásul nem is egy gépe van szolgálatban a skót Loganairnek, de az összes nyolcüléses.

A világ második legrövidebb repülőútjáért már Belize-re kellene utazni, itt kicsivel hosszabb, 1 km-es út köti össze Caye Caulkert és Cace Chapelt – a repülőgépek két perc alatt teszik meg. A világ legrövidebb nemzetközi repülőútját viszont egy osztrák légitársaság működteti, a People’s Air Group Svájc-Németország járata nyolc percet tartózkodik a levegőben. Ezt azonban megszüntették: túl olcsón értékesítették a jegyeket, és nem tudták kitermelni a működés költségeit.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.