Utazás

Az amerikai légierő speciális repülőjével tart bemutatót kedden Budapest felett

  • Szerző:nuus
  • 2019.10.29 | 12:18

Őrület lesz!

Az amerikai légierő speciális repülőjével tart bemutatót kedden Budapest felett – tájékoztatta az amerikai nagykövetség hétfőn az MTI-t.

Közleményük szerint a magyar különleges műveleti erők meghívására – az amerikai és a magyar kormányok egyeztetése alapján – múlt pénteken kezdődött a magyar és amerikai különleges műveleti erők közös kiképzése. A gyakorlat részeként a CV-22B Osprey konvertiplán tart bemutató repülést Budapest felett kedden déli 12 órakor. A konvertiplán olyan repülőgép, amely a szárnyvégeken elhelyezett hajtóművek függőleges elforgatásával kombinálja a helikopterek és a légcsavaros repülőgépek tulajdonságait.

A CV-22 Osprey képes a helikopterekre jellemző függőleges felszállásra, helyben lebegésre és a vízszintes leszállásra, és egyben a turbómeghajtású repülőgépekre jellemző nagy hatótávolságú, hatékony üzemanyag-felhasználású és gyors repülésre. Feladatai közé tartozik a különleges műveleti erőket támogató, messzire történő behatolás ellenséges területre, az onnan történő kimenekítés, valamint az utánpótlás-szállítás – olvasható a közleményben.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló