Film

Daniel Radcliffe szívfacsaróan emlékszik Alan Rickmanre vagyis Perselus Pitonra

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.15 | 12:03

A Harry Potter Pitonja és az Igazából szerelem Harryje már csak a képernyőn van velünk.

Már két éve annak, hogy Alan Rickman távozott az élők sorából. Daganatos betegségéről csak szűk családja tudott, ezért is sokkolta a világot a brit színész hirtelen halála. Illetve, hogy alig négy nappal korábban veszítettük el David Bowie-t is, aki szintén rákos volt.

#rickmanbowieweek #ripstarman #riprickman

A post shared by Trey Ownby (@treyownby) on

Mikor a Potter-rajongók értesültek 2016 elején a karakteres gonoszt megformáló színész elhunytáról, tömegesen a könyvben és filmben szereplő vasúti peronhoz zarándokoltak, mely a londoni Kings Cross pályaudvaron, a fiktív 9 és ¾. számú vágányánál található.

A Harry Potterrel ambivalens viszonyt ápoló varázsló az életben viszont nagyon közel állt a címszereplőt alakító Daniel Radcliffe-hez. A fiatal angol színész így emlékezett meg Google+on egykori kollégájáról, akit 69 évesen vesztett el:

Rickman minden kétséget kizáróan az egyik legnagyobb színész, akivel az életben dolgozhattam. A legodaadóbb, legtámogatóbb személyiség volt azok közül, akiket a filmiparban megismertem. Nemcsak a forgatások során bátorított, de még a Potter-éra után is. Tudom, hogy minden későbbi szerepemben megnézett, akár londoni, akár new yorki színpadon játszottam. Igazán nem lett volna muszáj ott lennie.

Radcliffe azt is elmeséli, hogy a még közelebbi barátai számára Rickman 24 órán belül személyesen elérhető volt: ha hívást kapott, csapot-papot otthagyva, azonnal odautazott, ahol szükség volt rá.

Az emberek gyakran mossák össze a filmben látható szereplőt magával a színésszel, ami gyakran nagyon félrevezető tud lenni. Így volt ez Alannél is: nála kedvesebb, nagylelkűbb, szerényebb és vidámabb figurát elképzelni sem tudnék. Ő volt az első, aki a közös munka alatt nem gyerekként kezelt, hanem partnerként bánt velem. Meghatározó évek voltak ezek számomra, az akkor tanultakat egész életemben fogom tudni hasznosítani. A forgatások és a színpadok jóval szegényebbek lettek nélküle.

Szem nem marad szárazon… Egy olyan mentort vesztett el, akivel egy évtizeden át működött együtt, és akinek J. K. Rowling is nagy csodálója volt. Hermione megformálója, Emma Watson is pozitívan tekint vissza az együtt töltött évekre:

Hálás vagyok azért, hogy egy ilyen különleges emberrel dolgozhattam. Hiányzanak a beszélgetéseink.

Rest in peace Alan, we love you ❤ . #alanrickman

A post shared by @ just.alan.rickman on

Nem csak Roxfortban osztottak rá rosszfiú-szerepet, már a Die Hard-szériban is megcsillanthatta briliáns színészi képességeit, ugyanis John McTiernan rendező szerint is pontosan az ellentétévé kellett átlényegülnie:

Igazi úriember volt az, aki a korosztályom markáns gonosztevőit játszotta. Kedves és finom beszédű volt. Tehetséget kapott viszont arra, hogy utálatos figurákat jelenítsen meg.

via GIPHY

Január 14. a Ladbible szerint is mindig nehéz teher lesz Rickman rajongói számára. De akár kiváló apropóul is szolgálhat, hogy hosszú téli estéken szemezgessenek a pazar életműből: kezdve a ’78-as BBC-féle Rómeó és Júlia-beli debüttel, egészen a 2016-os Alice Tükörországban-ig bezárólag.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló