Sztárok

Ezek a 2024-es év legjobb sorozatai – Hányat láttál belőlük?

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.19 | 09:33

Ezt az 5 műsort semmiképp se hagyd ki, ha képben akarsz lenni a 2024-es év legfontosabb filmes alkotásaival.

A sógun

Amint a Trónok harca 2019-ben véget ért, azonnal felmerült a kérdés, mi követheti majd. Több várományos alkotás állt sorban, hogy elnyerje a méltó utódnak járó rajongást, ám ez csak 5 évvel később adatott meg.

A Shogunk James Clavell történelmi regényén alapul, amelyet már az 1980-as években is rendkívül sikeres minisorozatként adaptáltak. A történet középpontjában John Blackthorne (akit Cosmo Jarvis alakít), egy brit tengerész áll, aki hajótörést szenved a japán partoknál, és belekeveredik az ország uralkodó tanácsának tagjai közötti hatalmi harcba. Az, ami következik, egyszerre lenyűgözően fényképezett, zseniálisan eljátszott és kíméletlenül brutális. A karakterek különféle mesterkedései időnként olyan erőszakban törnek ki, amely nem ismer határokat.

Forrás: FX

Baby Reindeer

Richard Gadd önéletrajzi horror története szinte a semmiből került fel a Netflixre, mégis méltán vált az év egyik legnagyobb, legbeszéltebb és legzavarbaejtőbb sikerévé. Gadd hozta létre a sorozatot és játssza benne Donny Dunn szerepét, egy küzdő komikust, aki összebarátkozik Marthával. Martha betér abba a bárba, ahol Donny dolgozik, elképzel egy kapcsolatot kettőjük között, majd e-mailekkel zaklatja és szinte tönkreteszi az életét. Jessica Gunning fantasztikus Martha szerepében, aki egyszerre fenyegető és sajnálatra méltó a téveszméiben. A feszültség a sorozat során egyre fokozódik, míg végül elviselhetetlenné válik.

A műsor nagy port kavart, ugyanis a nézők kutakodni kezdtek az interneten, és felfedezték Fiona Harvey-t, akit Martha valós megfelelőjének állítottak be. Harvey azóta médiainterjúkat adott, és most rágalmazás, gondatlanság és magánélet megsértése miatt pereli a Netflixet. A valós életben kiváltott utóhatásoktól függetlenül, a Baby Reindeer az egyik leglebilincselőbb vallomásos művészet.

Forrás: Netflix

Fallout

Tavaly az HBO The Last of Us című sorozata áttörte a gyenge videojáték-adaptációk ajtaját, és lenyűgöző módon hozta vászonra a bestseller akció-kaland játékot. Most itt egy újabb poszt-apokaliptikus játék franchise adaptációja, amely talán még sikeresebb: elképesztően stílusos és humoros. A Fallout egy nukleáris háború sújtotta világot képzel el, ahol néhány ember fényes földalatti bunkerekben él.

A brit színésznő, Ella Purnell a főszereplő, mint a csillogó szemű Vault 33 lakója, aki kénytelen a felszínre menni, hogy megmentse elrabolt apját. Az úton találkozik többek között egy ideges katonával (Aaron Moten) és egy fejvadásszal (Walton Goggins). A Lisa Joy és Jonathan Nolan által társrendezett sorozat, akik a kevésbé sikeres, de hasonló stílusú Westworld alkotói, lenyűgöző élményt hoztak létre.

Forrás: Amazon Prime

Ripley

Andrew Scott elképesztő alakítást nyújt a halálos szélhámos Tom Ripley szerepében Patricia Highsmith “A tehetséges Mr. Ripley” című regényének Hitchcock-i adaptációjában. A sorozat az 1960-as évek Nápolyában és Rómájában játszódik. Drámai fekete-fehér képi világát az Oscar-díjas operatőr, Robert Elswit készítette, tökéletesen megragadva azt a gyönyörű, árnyékos világot, amelyben Ripley él, miközben egy kisstílű New York-i csalóból a la dolce vita világának lakójává válik.

Ahogy Ripley magához ragadja gazdag barátja, Dickie Greenleaf (Johnny Flynn) identitását, arcvonásainak apró változásaival váltogatja a karakter személyiségét. A többi színész is mind brilián azok szerepében, akiken Ripley élősködik. Ez a sorozat olyan lebilincselő és vizuálisan lenyűgöző, amilyen csak lehet.

Forrás: Netflix

One Day

Idén eddig semmilyen műsor nem kavarta fel az érzelmeket jobban, mint David Nicholls korszakokon átívelő brit romantikus történetének adaptációja. A sorozat Dexter és Emma barátságának hullámvölgyeit követi nyomon egyetemi éveiktől kezdve, minden évben ugyanazon a napon, július 15-én találkozva velük, 20 éven keresztül. Az 1980-as években kezdődő történet nosztalgikus utazás a korosztály nézői számára, amelyet egy gondosan összeállított korszakhoz illő popzenei soundtrack kísér.

A sorozat igazi varázsát azonban a két főszereplő, Dexter és Emma magával ragadó alakítása adja, külön-külön és együtt is. Leo Woodall, aki a The White Lotus második évadában mutatta meg tehetségét, meggyőzően hozza a arrogáns, felsőbb osztálybeli partifiút, Dextert, akit egyszerre lehet irritálónak és szimpatikusnak találni. Ambika Mod, aki először a 2022-es This is Going to Hurt című orvosi drámában tűnt fel, sztárszerepben van, mint az intelligens, de sebezhető Emma.

Forrás: Netflix


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Mobiltech
Nagy változás jön a Vibernél
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 17.