Film

Idris Elba szerint is hülyeség cenzúrázni a rasszista filmeket

  • Szerző:nuus
  • 2020.07.18 | 10:35

Elba rámutatott, hogy khm, talán ezért találták ki a korhatár-besorolást.

Nem sok értelme van leszedni a rasszista jeleneteket, köztük feketére maszkírozott, nem fekete színészeket mutatókat elérhetetlenné tenni online felületeken Idris Elba szerint. A színész elmondta, hogy az ilyen filmeket és sorozatokat nem szabad elfelejteni, mert úgy előrelépni is nehezebb lesz.

“Ahhoz, hogy hozzászólj az igazsághoz, tudnod kell az igazságot. De az, hogy cenzúrázzák a rasszista témákat a sorozatokban, és eltávolítják őket – álljunk meg egy pillanatra, szerintem a nézőknek tudniuk kell, hogy régen ilyen sorozatokat csináltunk”

– nyilatkozta.

A közelmúltban számos sorozat számos részét távolították el az internetről, köztük a Balfékek és Az iroda egyes részeit. Ez utóbbi sorozatban egyébként maga Elba is szerepelt. De ezen felül az HBO Max kínálatából is eltűnt az Elfújta a szél, ami különösen nagy felhördülést váltott ki.

Elba azt is felvetette, hogy a korhatár-besorolásnak a sorozatokban és filmekben lévő szexizmust és rasszizmust is figyelembe kellene vennie, és ez alapján figyelmeztetni a nézőket arra, hogy mire is számíthatnak.

Forrás: Variety

Kép: Netflix


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló