Hadászat

Saját emberei ölnék meg Putyint, ha nukleáris csapást akarna mérni

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.25 | 18:18

Putyint valószínűleg saját szövetségesei fogják megölni, mielőtt esélye lenne nukleáris támadást indítani - állítja egy szakértő.

Vlagyimir Putyin és szövetségesei az elmúlt napokban felerősítették az Ukrajnával és a Nyugattal szembeni nukleáris fenyegetéseiket, azonban egy szakértő szerint bármilyen kísérlet a fegyverek bevetésére Putyin bukásához vezethet.

Putyint valószínűleg saját szövetségesei fogják megölni, mielőtt esélye lenne nukleáris támadást indítani egy szakértő szerint, ugyanis a belső feszültség egyre nő, mivel Moszkva ma megkezdte a látszat-népszavazásokat, amelyek valószínűleg Ukrajna nagy területeit Oroszországhoz csatolják.

Putyin és szövetségesei egy sor alig burkolt fenyegetést fogalmaztak meg Ukrajna és a Nyugat ellen, azt állítva, hogy atomfegyvereket is bevethetnek az illegálisan elcsatolt területek védelmére.

Szakértők azonban azt állítják, hogy Putyin vagy blöfföl, vagy saját felelősségére nem érti a helyzetet.

Peter Duncan, a UCL School of Slavonic and East European Studies (SSEES) professzora az Express.co.uk-nak azt mondta, hogy Putyin

elszigetelődött a valóságtól, és valószínűleg megölik, mielőtt meghúzhatná a nukleáris ravaszt.

Putyin egy sor hibát követett el, mióta elindította ukrajnai invázióját. Alábecsülte az ukrán nép ellenállási hajlandóságát és a NATO határozottságát. Most pedig egy népszerűtlen mozgósítást hívott össze, ami veszélyeztetheti a pozícióját otthon.

Duncan professzor szerint:

A lényeg az, hogy Putyin elszigetelődött a valóságtól. Egyszerűen nem érti sem Oroszországról, sem arról, hogy mit gondolnak az emberek Oroszországban, sem arról, hogy mit gondolnak az emberek külföldön, vagyis mindenhol. És ezért követ el hibát hibára. Ennek része az is, hogy Putyin biztonsági szolgálatai és szövetségesei félnek tőle, ami arra készteti őket, hogy félrevezessék őt az ukrajnai valóságról.

Duncan professzor azonban úgy véli, hogy egy bizonyos ponton, amikor Oroszország és a világ számára nincs visszaút, Putyin úgynevezett szövetségesei közbelépnek, és eltávolítják őt.

Ha Vlagyimir Putyin nukleáris csapást akarna mérni akár Ukrajnában, akár Nyugaton, akkor a katonai parancsnokait kellene megkérdeznie. A lista élén Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter és Valerij Vasziljevics Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke áll.

Nincs garancia arra, hogy ők engedelmeskednének Putyin parancsának. Sőt, Duncan professzor szerint ennek éppen az ellenkezője igaz.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Szabó Zsófi pucér popsit villantot
  • szerző:nuus
  • 2022. 11. 23.