Külföld

A világ legveszélyesebb csigáját találta az akváriumában

  • Szerző:nuus
  • 2020.02.10 | 14:18
  • trendindex: 2

A gyilkos kúpos csiga évente mintegy 30 ember haláláért felel, a férfi a saját házi akváriumának alján találta meg a puhatestűt.

A családi  akváriumban találta meg a világ egyik legmérgezőbb tengeri állatát a 32 éves Wesley Trevors. A fia nagyon szereti a Némó Nyomában című mesét, ezért az akvárium is a film tematikája köré épült és bohóchalak is voltak benne. Így nem meglepő, hogy nagyon megijedt, amikor észrevette a halálos kúpos csigát. A gyilkos puhatestű világszerte 30 embert ölt meg az elmúlt évben.

Láttam ezt az apró kis kagylót, amelyet nem ismertem fel, így lefényképeztem és feltöltöttem egy tengeri állatokkal foglalkozó fórumra, és azt mondták, hogy ez egy kúpos csiga.

-mondta a férfi, aki több állatkertet és akváriumot is megkeresett, de senki sem akarta a közös otthonukból elszállítani, ahol feleségével, és hat éves kisfiával él. A kúpos csigák jellemzően a trópusi tengerekben találhatók meg, de néhányuk enyhébb vizekhez, például a mediterrán tengerhez is alkalmazkodott, valószínűleg egy nem olyan régen betelepített garnélával kerülhetett oda.
Végül, miután a The Sun is felkapta az esetet, a londoni Sea Life Centerbe került.

Képek:Facebook


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló