Külföld

Napi egyórás szexszünetet vezetne be egy svéd politikus

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.23 | 14:03

A skandináv országban amúgy is egy rakás munkaszünetre van lehetőség, de most kitalálták a Jolly Jokert. Ráadásul még a fizetés is járna érte.

(kép: Pixabay)
(kép: Pixabay)

A Svédország északi részén lévő Övertorneå város közgyűlésének tagja, Per-Erik Muskos dobta be az ötletet, hogy a foglalkoztatóknak napi egy órás távollétet kellene biztosítaniuk a svéd munkavállalók számára, akik ebben az intervallumban hazamehetnének, hogy szeretkezzenek a kedvesükkel. Mindezt persze anélkül, hogy levonnának a fizetésükből. Sőt, nyilván nem is lehetne ellenőrizni, hogy valóban otthon szexelnek-e, úgyhogy egyéb elfoglaltságokra is fordíthatnák ezt az időt, mondjuk sétálásra. Bár a városi tanácsos szerint a szex azért jobb döntés, mert egészséges, és javítja a családi kapcsolatokat.

A kezdeményezés pedig simán lehet, hogy meg is valósul. A svéd szülőknek már így is egy rakás szünet jár, ha a gyerekeikkel kell foglalkozniuk munka közben, a híres svéd napi sütizős, szendvicsezős kávészünet, a fika (igen, tényleg így hívják) pedig szinte kőbe van vésve minden munkahelyen. És valljuk be, ki ne támogatna egy napi egy órás szexszünetet? Még akkor is, ha a finnek és a franciák mellett a svédek dolgoznak a legkevesebbet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló