Külföld

Houston, baj van, Texasban lassan már pisztollyal és pallossal is mászkálhatsz?

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.11 | 08:18

2019 szeptemberétől újabb fegyver kerül le a déli állam tiltólistájáról.

2019 szeptember elseje izgalmas időszak kezdete lesz Texasban: ha például bokszer lesz nálad az utcán, akkor az nem fog már törvénysértésnek számítani. A déli állam kormányzója, Gregg Abbot május 25-én aláírta ugyanis a HB446 számú rendeletet, mely lazít a fegyverviselési szabályokon.

via GIPHY

Kikerült az említett, súlyos tételek közül a bokszer:

Vétség szándékosan birtokolni, előállítani, szállítani, javítani vagy árulni bizonyos tárgyakat, köztük a bokszert. Illegálisan magunknál tartani ilyesmit: A-kategóriás vétség.

Átment a szenátuson is a demokrata képviselő, Joe Moody javaslata, mely kitér az eszköz mibenlétére is:

Minden olyan kemény tárgy, ami ujjak számára való gyűrűket tartalmaz, és úgy van kiképezve, hogy komoly testi sérüléseket, vagy akár halált is lehessen vele okozni, ököllel való ütlegelés esetén.

Az előterjesztők szerint pusztán önvédelmi holmiról van szó, ami még a nyár folyamán olyan tiltott tételek közt szerepel, mint a robbanó- és lőfegyverek.

via GIPHY

A törvénytisztelő texasi polgárok egy ilyen apróság birtoklása miatt ne csúszhassanak el, vagy kerülhessenek börtönbe – érvel a legalizáló oldal. 2013-ban már a rugós kés lekerült a tiltott listáról, teszi hozzá az mavenroundtable.io.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.