Külföld

Kész csoda! Felébredt a kómából a kisfiú, aki 6 órán át küzdött az életéért a hideg óceánban – fotó

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.14 | 07:48
  • trendindex: 2

A 7 éves kisfiú horgászni volt az apjával és annak ismerősével, ám elsüllyedt a hajójuk.

Csodák márpedig léteznek! A 7 éves Julian Hohnen épp Ausztráliában, Queensland partjainál aludta az igazak álmát egy kishajón, amikor bekövetkezett a baj.

A kisfiút édesapja, Maike Hohnen, és a család barátja, Stephen Jeacocke vitte el egy többnapos óceáni horgászatra a hétvégén.

A kis csapat 8 mérföldnyire volt a szárazföldtől, amikor szombat éjszaka valami gond történt a hajóval. Minden nagyon gyorsan zajlott, de a felnőttek még épp le tudtak adni egy vészjelzést, mielőtt elsüllyedt a hajójuk. Mivel éjszaka volt, egyikük sem viselt mentőmellényt, a kisfiú sem. A hajó gyors süllyedése miatt pedig esélyük sem volt magukhoz venni az életmentő, biztonsági felszereléseiket.

Ezután 6 kemény órát töltöttek az óceánban, és az életükért küzdöttek. A két felnőtt ezalatt próbálta a víz felszínén lebegtetni a gyermeket, hogy megóvják a kimerüléstől és a kihűléstől. A mentőegységek 6 óra múlva bukkantak rájuk. Ekkorra már mindhárman hipotermiás tüneteket mutattak, helikopterrel szállították őket a legközelebbi kórházba. A gyermek azonban életveszélyes állapotban volt, így kórházba szállítása után orvosai úgy döntöttek, mesterséges kómába helyezik. Julian csodával határos módon hétfőn azonban kinyitotta a szemét, és felébredt a kómából. A gyermeket ugyan még jelenleg is a queenslandi kórházban ápolják, de állapota már stabil, és képes beszélni is a szüleivel.

A mentőegység szerint nagyon nagy szerencse, hogy mindhárman túlélték a balesetet.

Címlapi kép (illusztráció): Pixabay CCo


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 1 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

  • uukotaf szerint:

    Ez tényleg csoda. A fiatal szervezet sokat kibír, ebből is látszik. De, hogy a mellényt nem tudták magukhoz venni…kicsit furcsa, hisz, vihar volt. A lényeg, megúszták, örülök, kedves srácnak tűnik.
    Tisztelettel: Baranyai György

Cikkajánló