Külföld

Greta Thunberg az új Jézus?!

  • Szerző:nuus
  • 2019.10.01 | 10:18

A Megváltó utódjaként kellene tekinteni a klímaaktivista lányra?

Még tavaly decemberben posztolta azt a Church of Sweden, hogy Greta Thunberg nem más, mint Jézus jogutódja:

Bejelentés jön: a Názáreti Jézus rámutatott, hogy ki az ő egyik örököse – Greta Thunberg.

tweetelte a Limhamn városában található gyülekezet.

A tíz hónappal ezelőtt született bejegyzést szeptember 30-án kapta fel ismét az internet.

De azóta a malmö-i közösség is ráérzett a 16 éves lány karizmájára: múlt héten a Thunberg által indított Globális Klímasztrájk tiszteletére meghúzták a harangokat.

A világméretű környezetvédő megmozdulás miatt harangozni fogunk, és összegyűlünk imádkozni a bolygónk jövőjéért. Hisszük, hogy az ember felelőssége a Teremtés védelme. Tudjuk, hogy a krízis a legszegényebbeket sújtja elsőként, köztük nőket és gyerekeket is. Hiszünk abban, hogy még képes jobb irányba változni a folyamat.

írta a vallási csoportosulás, amely az amazonasi helyzetet is a szívén viseli.

Annak idején a december 1-jei Gretás bejegyzés is felpörgött, mely ugyanezen egyház másik parókiájától származik. A „humorosnak szánt” szövegre sok kommentelő elismerően reagált, ám kiderült, az „örökös” szó pontosabb jelentésével nem volt minden netező tisztában.

Itt olvashattok a jogutód kifejezés apró eltéréseiről.

Ám többeket megsértett annak idején ez a poszt, az oldal kezelője pedig azóta felszívódott. December 6-án ezt az üzenetet még ott hagyta:

Drága Twitter, elnézést kérünk, ha valakit megbántottunk volna. A célunk az volt, hogy Jézus Krisztusról a magunk módján szóljunk. Most elbúcsúzunk, köszönjük a lelkesedést, az örömöt és a vitát is. Isten áldjon Titeket.

írta Jonas Persson pásztor.

A Svenska kyrkan nevű egyház egyébként evangélikus, és 2000 januárja óta az államtól függetlenül működik; már nem számít hivatalos vallásnak az országban a lutheránus.

via GIPHY

Greta szeptember végén az ENSZ előtt gyújtó hangú beszédet tartott, melyben apokaliptikus víziót festett a világ vezetői elé, teszi hozzá a Daily Wire.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló