Színház

Kortárs tánc produkciók láthatók a CAFe Budapest fesztivál záróhétvégéjén

  • Szerző:nuus
  • 2019.10.16 | 09:48

Itt vannak a programok.

A kortárs tánc nyelvén mesélnek túlélésről, kapcsolatokról, bosszúról és megbékélésről a 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál koreográfusai és táncművészei a rendezvény záróhétvégéjén.

Fotó: Pixabay

A fesztiválon különböző irányzatok képviselői váltják egymást, Sidi Larbi Cherkaoui és az Eastman, a Feledi Project, Mészáros Máté, Juhász Péter és a Közép-Európa Táncszínház is fellép az eseménysorozat záróhétvégéjén. Sidi Larbi Cherkaoui belga koreográfus és társulata, az Eastman Nomad című, sivatagi ihletésű művével érkezik a Trafó Kortárs Művészetek Házába pénteken és szombaton. Az előadásban – amelynek zenéjén a Basement Jaxx formáció egyik tagja, Felix Buxton, jelmezein pedig Jan-Jan Van Essche fashion designer dolgozott – megfigyelhetik a nézők a koreográfus által megálmodott, varázslatos sivatagi tájat és különös lakóit, akiknek minden mozdulatában ott van: a túlélés kulcsa az összetartás.

Feledi János táncművészt-koreográfust ez alkalommal olyan történetek inspirálják, amelyek az antikvitás óta újra és újra ihletet adnak költőknek, drámaíróknak és zeneszerzőknek. A szerelméért az alvilágba leszálló dalnok, Orfeusz alakját jeleníti meg Szentpáli Roland zenéje és Feledi János koreográfiája, a Revenge (Élektra) című előadás pedig Euripidész tragédiája és Richard Strauss operája nyomán a megbékélésről, bosszúról és a háborgó lelkiismeret által szított őrületről szól, rendhagyó színpadi térben. A Orfeusz és a Revenge (Élektra) a Müpa Fesztivál Színházában szombaton látható.

A Közép-Európa Táncszínház estjén két nemzetközi sikereket arató fiatal magyar táncművész-koreográfus egy-egy új műve látható a Nemzeti Táncszínházban vasárnap. A Ketten című koreográfiát Mészáros Máté jegyzi, a másik mű, a Sinni koreográfusa Juhász Péter. A két bemutató lazán kapcsolódik egymáshoz, egyik sem előzménye-folytatása a másiknak, ugyanakkor mégis sok ponton párbeszédbe lépnek egymással. A 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programjáról a www.cafebudapestfest.hu oldalon találhatók információk, a cafebudapestfest.blog.hu pedig érdekességekkel, kulisszatitkokkal, zenei listákkal és a fesztivál fellépőinek különleges időkapszuláival jelentkezik a közlemény szerint.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Autó
Átadták az első Esélyautókat
  • szerző:nuus
  • 2020. 09. 14.