Vizuál

Így még nem láttad a Central Parkot!

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.24 | 12:37

A hideg ráz ki majd ennek az inszomniás fotósnak a képeitől.

Ha a New York-i Manhattan közepén elterülő Central Parkra gondolunk, akkor elsőre biztosan mindenkinek ugyanaz jut az eszébe: napfény, nagy tömeg, virágba borult fák, futók, görkorizók, színes lufik, andalgó szerelmespárok. Michael Massaia képein azonban mindennek az ellenkezője látszik. Kihalt sétányok, sejtelmes fények, fel-felbukkanó árnyékok, kísérteties hangulat. Ez a Central Park félelmetes, misztikus, olyan, mintha egy rémalomból került volna elő. Amúgy, épp ez hiányzik a fotográfusnak, mármint az álom. A 39 éves Michael Massaia ugyanis súlyos álmatlanságban szenved. Pont emiatt is készülnek ezek a képek. Mivel aludni nem tud, éjszakánként a Central Parkban lövi a fotókat.

Úgy érzem, mintha a Central Park magához hívna minden éjjel

– mondta a fotográfus.

Egyébként ő nem félelmet akar kelteni képeivel, hanem a park éjjeli szépségét, sejtelmességét, nyugalmát szeretné megmutatni. És nyilván ez egy terápia is a számára.

Éjjelent hosszú sétákat teszek a parkban. Ismeretlen, magányos pillanatokat keresek. A park a kora hajnali órákban egy metamorfózison megy át, ezek a legjobb percek – én ezt pórbálom meg levadászni.

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló