Vizuál

A finn gyerekek az anyatejjel szívják magukba a természetfotózás tudományát

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.04 | 06:46

Vagy az ivóvízbe kevernek valamit, nem tudjuk, mindenesetre Finnországban nagyon fiatal srácok csinálnak őrülten jó fotókat a tájról és az állatvilágról. Az Állatok világnapján a világ legszebb tájai és rókák minden mennyiségben!

Szereted a természetfotókat? És hogyan jutsz hozzájuk? Mert ha nem követtél még be egyetlen finn természetfotós kölyköt sem az Instán, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz. Nem véletlenül használjuk a kölyök szót, ugyanis feltűnően fiatal srácok egy csoportja zseniális képekkel árasztja el a fotós közösségi oldalt, közülük mutatjuk most be a kedvenceinket. Persze a finnek nagyon közel élnek a természethez, nekik természetes, hogy ha egy ház építésekor egy fa útban van, inkább körbeépítik és beletervezik az épületbe, az állatokat pedig óvják, és a vándorlási útvonlalaikat is igyekeznek biztosítani, ha például utat építenek.

Az Állatok Világnapján egy válogatás a finn kölyökfotósoktól.

Kezdésnek itt van rögtön Arthur, és oldala, az arthurgram. Ő még csak 13 éves, de már ilyen fotókat csinál:

Szintén állatfotókban utazik Ossi Saarinen, alias soosseli, aki szintén elég fiatal, hatalmas róka rajongó, de simán magához csalogat mókusokat és kacsákat is egy-egy király közeli kép kedvéért:

Janni Laaksonak a fotózás amolyan mellékfoglalkozás, ő ugyanis a legjobban utazni szeret, de ha már ott van a világ legszebb tájain, naná, hogy le is fotózza őket. Tájak, állatok, és nagyon király drónfotók vannak a profilján:

Antti Kertsi Keränen, vagyis cvltfvck a sötét hangulatú képek nagy mestere, erdőrészleteket és állatokat fotóz főleg. Az ő kedvence a bagoly:

Tuomas Heinonen kedvencei a madarak és a vízparti témák, de nem fogjátok elhinni, rókákból ő is profi:

De mindannyiuk közül jelenleg talán a legnagyobb király Konsta Punkka, vagyis kpunkka, a mókussuttogó és és megszállott világutazó! Több mint egy millió követő nem tévedhet, ezek bizony zseniális képek.

NE tétlenkedjetek, kövessétek be őket, ha szeretitek a természetfotókat!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.