Femin

Az Instagram bálványozott szépségideáljait buktatja le ez a lány

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.31 | 19:53
  • trendindex: 2

A 23 éves Milly Smith éppen azt akarja megértetni az emberekkel, hogy nem kell mindennek bedőlni. Elég ahhoz profi világítás, tükör előtt begyakorolt póz, vagy egy kis képmanipuláció, hogy az látszódjon a fotón, amit a készítője látni szeretne - még akkor is, ha köze sincs a valósághoz.

Az Instagram tele van inspiráló előtte-utána képekkel, életmódváltással kapcsolatos sikersztorikkal, edzőteremben pózoló tökéletes alkatú nőkkel és kigyúrt férfiakkal… Bár néhány ezek közül tényleg motivációt nyújthat azoknak, akik szeretnének leadni néhány kilót, vagy akár teljes átalakulásra vágynak, akadnak olyan képek és videók, melyek megtévesztőek, mert olyan célokat közvetítenek, amik a való életben elérhetetlenek.

Egy kis csalással drasztikus változás érhető el és még csak Photoshop sem kell hozzá. A most következő fotók néhány perccel egymás után készültek, de olyanok, mintha egy hónapokig tartó kemény diéta és edzésterv eredményei lennének.

A fiatal lány felvette a harcot az Instagram tökéletesnek ítélt közösségével, fotóin éppen azt mutatja meg, hogy is néz ki egy teljesen átlagos test a valóságban, ami miatt senkinek sem szabadna szégyenkezni, inkább önmagunk elfogadását kellene gyakorolni. Természetesen nem az a célja ezzel, hogy mindenki abbahagyja a sportolást és az körültekintő táplálkozást, hiszen ezek elengedhetetlenek a test egészségéhez, de azt szeretné, ha a lélek egészsége is előtérbe kerülne.

Egyik fotón sem vagyok több, vagy kevesebb. Egyik képen sem vagyok kevésbé emberi lény… Az embereknek fogalmuk sincs arról, hogyan néz ki az emberi test, ha éppen nincs pózba vágva, ezért vágyódnak elérhetetlen szépségideálok után.

Fotó: Instagram / selfloveclubb


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló