Femin

Chelsea Clinton gyermekkkönyvvel hergeli a republikánusokat

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.17 | 18:11

A volt elnök és a tavaly elbukott elnökjelölt lánya maga is anyuka, vagyis lehetne teljesen ártalmatlan is egy gyermekkönyv, de a cím felér egy politikai állásfoglalással.

NEW YORK, NY - OCTOBER 17:  Chelsea Clinton speaks during the Hillary Victory Fund - Stronger Together concert at St. James Theatre on October 17, 2016 in New York City. Broadway stars and celebrities performed during a fundraising concert for the Hillary Clinton campaign.  (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)
Justin Sullivan/Getty Images

Május 30-án jelenik meg Chelsea Clinton második könyve, a She Persisted. A címet magyarra kb. úgy lehetne lefordítani, hogy „kitartott” vagy „nem tágított”, természetesen nőnemben. 13 olyan amerikai nő történetét meséli el, akik megváltoztatták a világot: a rabszolgákat szöktető Harriet Tubmantől a tévés műsorvezető és üzletasszony Oprah Winfrey-ig.

A cím konkrétan egy másik kemény nőnek, Elizabeth Warren szenátornak szánt figyelmeztetésből származik: egy szenátusi vitában hiába figyelmeztették, hogy ne sértegesse Alabama állam főügyészét, aki semmibe vette a polgári jogokat. Ezeket a szavakat Chelsea anyja, Hillary Clinton is használta a tavalyi kampányba, hozzátéve, hogy „így is kell mindannyiunknak”. A „she persisted” amolyan jelszóvá is vált a Trump adminisztráció első napjaiban.

„Azoknak írtam ezt a könyvet, akik valaha fel akartak szólalni, de azt mondták nekik, maradjanak csendben. Mindenkinek, akivel valaha éreztetni azt akarták éreztetni, hogy kevesebb, mint ami” – mondta Chelsea az Entertainment Weekly című lapnak, amely először írt a könyvről. Az elnök lánya árnyalni akarja a történelmet, és üzenni akarj a fiataloknak, hogy az állhatatosság hatalom.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló