Femin

#shamelust: pasik, akikre a nők titokban gerjednek

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.22 | 07:46

A #shamelust mozgalom megmutatja, hogy fölösleges szorongani a testünk miatt, nem mindenki a kidolgozott izmokra gerjed. Sőt.

A világ legszexibb dolga a magabiztosság, ha jól érzed magad a bőrödben

– halljuk sokszor, és többségünk valószínűleg torkig van ezzel a mondattal. Pláne, ha nem épp a kigyúrt, sportos pasik vagy a lapos hasú, csokibarna nők táborát erősítjük. Merthogy igen, nem csak a nők hajlamosak aggodalmaskodni alakjuk miatt a strandszezon kezdetekor, hanem bizony a férfiak is megvívják csatáikat ilyenkor a tükör előtt.

Létezik azonban egy hashtag, ami visszaadja az ember önmagába vetett hitét, ez pedig a #shamelust. Maga a kifejezés Elizabeth Olson találmánya, aki egy sajátos kedvenccel comingoutolt: Kid Rock iránti vonzalmával. A #shamelust mindig olyan tévésztár, színész, zenész és egyéb híresség felé irányul, aki nem tartozik a klasszikus férfiszépségek közé, és kissé nehezünkre esik barátnőink társaságában bevallani, hogy igenis vonzódunk hozzá. Méghozzá nem kicsit, nagyon.

Ha szétnézel a Twitteren, láthatod, hogy egyre több nő vallja be őszintén széles nyilvánosság előtt, hogy bizony nem a klasszikus értelemben vett férfiszépségekhez vonzódik, hanem inkább azokhoz a srácokhoz, akik még hírből sem ismerik az edzőtermek világát. Ők általában két kategóriára oszlanak: vannak a csontsovány pálcikaemberkék, illetve a testes, mackós, „aputestet” idéző férfiak. Ahogyan a pasik között is sokan élnek-halnak a gömbölyded idomokért és vallják, hogy a szexi nő 85 kiló fölött kezdődik, úgy a nők sem mind a Chippendale-showk ikonjaitól nedvesednek.

Ha szétnézünk a #shamelust listán, rögtön szembetűnik, hogy a se nem túl jóképű, se nem épp kisportolt, de még csak nem is kimondottan fiatal Peter Dinklage a legtöbb heteroszexuális nő fantáziáját megmozgatja. Aztán ott vannak az olyan karakterek, mint Draco Malfoy, George McFly, Jeff Spicoli, Edward Scissorhands – a legtöbb nő megőrül értik, pedig ők sem a klasszikus férfiszépséget testesítik meg éppenséggel. Nick Cage nem rossz pasi, de öregszik és kopaszodik, így sokan pirulnak, hogy még mindig felkelti a figyelmüket. Ott van még a lista élén Gordon Ramsay is, igaz, esetében azért a női szívekhez talán a gyomron keresztül is vezethet út. És persze Brendan Fraser, igen – ő szintén sok nő titkos listáján szerepel.

Mindez persze nem azt jelenti, hogy az izompacsirták kora lejárt, és a mai nők többsége számára már nem esztétikai és erotikus élmény egy szépen kidolgozott, formás férfitest, amire sok időt szán gazdája. Egyszerűen csak arról van szó, hogy fölösleges a sörpocak és a beesett mellkas miatt aggódni, valószínűleg az aputest is sok nő számára szupervonzó. Úgyhogy, parával félre, a pólókat meg le, ha jön a jó idő!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló