Femin

Hogy mi?! A 007-es ügynök mégis fekete lesz? Ráadásul: nő?

  • Szerző:nuus
  • 2019.07.15 | 10:18

Bond számát mondja ki M, és belép... Lashana Lynch?

Az utóbbi években a fél világ azon spekulált, hogy a 25. James Bond-filmben akár színesbőrű is lehet a 007-es ügynök. Idris Elba neve is biztosnak tűnt már, ám most egy másik fekete brit színész neve reppent fel, aki ráadásul nő is: Lashana Lynch lép Őfelsége titkosszolgálatába ezen a kódnéven.

 

View this post on Instagram

 

Cat’s finally outta the bag! #BOND25

A post shared by Lashana Lynch (@lashanalynch) on

A 31 éves hölgy ráadásul egy kulcsfontosságú jelenet során kerül a képbe, adta hírül egy bennfentes:

Már az elején, amikor M szájából hangzik el az, hogy jöjjön be a 007-es, akkor lép be Lashana, egy gyönyörű fekete nő.

Ekkor eshet jó eséllyel a popcorn az ölünkbe, de a rajongók megnyugtatására kiderül az is, hogy a 25. moziban Daniel Craig ugyanúgy hozza a formáját – csak a 007-es számtól vesz búcsút.

Persze Bondnak tetszeni fog az új női ügynök, aki az ikonikus kódot birtokolja, és megpróbálja majd levenni a lábáról. A tőle megszokott, csajozós módszerekkel viszont kudarcot vall a sármőr. Lashana-nak nem minden vágya az, hogy lefektesse a veterán ügynök. Legalábbis kezdetben nagyon nem csábul el…

A Bond-lány

fogalmától is elbúcsúzhatunk így, ugyanis értelmét veszti ez az elavult kifejezés: Bond-nőkről lesz szó eztán. Phoebe Waller-Bridge írta az alcím nélküli, új rész scriptjét, ami láttán nem fog minket csalódás érni: pörgős és humoros lesz a film, rengeteg kikacsintással az eddigi epizódokra.

Sokat vívódtunk azon, mennyire releváns ma Bond alakja, meg az, ahogyan a nőkkel bánik. Ideje volt, hogy fejlődjön a franchise, de a férfi ügynök ne változzon: ő csak maradjon hű önmagához.

Egy új időszak kezdődik, mely a #MeToo hatása alól sem vonhatja ki magát.

View this post on Instagram

 

So, #CaptainMarvel is out on Blu-Ray now! How do you feel? Me:

A post shared by Lashana Lynch (@lashanalynch) on

Persze a klasszikus fordulatok és izgalmas összecsapások sem maradnak el, amiket egy Bond-filmtől várnánk. A szintén korszakváltó Captain Marvelben feltűnhetett már a brit színésznő: Maria Rambeau-ként játszotta a szuperhősnő barátnőjét, teszi hozzá a Ladbible.

via GIPHY

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló