Bulvár

Onnan kapta a legnagyobb pofont a #metoo mozgalom, ahonnan senki sem várta

  • Szerző:nuus
  • 2018.08.21 | 13:30

A mozgalom egyik arca, Asia Argento szexuális zaklatási ügyben érdekelt, csak ezúttal ő áll a rossz oldalon. Ugyanakkor elég sok kérdést is felvet a dolog.

A híres-hírhedt horrorfilm-rendező, Dario Argento színész-fotgatókönyvíró-rendező lánya, Asia Argento a #metoo egyik fontos arca volt. Az idei Cannes-i Filmfesztiválon mondott beszéde elemi erővel hatott. Elmesélte Harvey Weinstein hogyan erőszakolta őt meg 21 éves korában, és azt sem rejtette véka alá, hogy a producernek a leghíresebb európai filmfesztivál volt az első számú vadászterepe. Rose McGowan mellett így Asia Argento lett a #metoo mozgalom másik legfontosabb arca. Egészen mostanáig.

A New York Times azonosítatlan helyről e-mailt kapott, amiben hivatalos dokumentumok voltak, melyek szerint Asia Argento 2013-ban egy szállodai szobában leitatta, majd orálisan kielégítette az akkor 17 éves, egykori gyerekszínészt, Jimmy Bennettet, akivel utána szeretkezett is. Majd vidám hangulatú, közös szelfit is kiposztoltak az Instagramra. A New York Times-hoz eljutott dokumentumok szerint pár évvel később Bennett és ügyvédei megkeresték a színésznőt, és azzal vádolták, hogy Asia Argento ezzel a tettével olyan törést okozott a fiatalember lelkében, ami miatt már nem tudott úgy szerepelni, mint korábban és ezért nagyobb összegektől esett el. Követeltek is tőle 3 és félmillió dollárt. Az egyezség végül és elég gyorsan megszületett: a színésznőnek 380 ezer dollárt kell fizetnie, de nem egy összegben, hanem részletekben. A kirobbant ügy alaposan megtépázza most a mozgalom ügyét és Asia Argento hitelességét is. Rose McGowan megtört hangú posztban reagált a Twitteren, amiben leírta, hogy bár a szíve összetört, ő azért, ha kell, egyedül is folytatja a harcot.

Hogy mi lesz Asia Argento-val és az állatólagos erőszakolási ügyével, azt most még nem tudni, de azért annyira nem egyértelmű a helyzet, és ezt többen is látják. Bár Kaliformiában, ahol az eset történt, 18 év a beleegyezési korhatár, ugyanakkor egy 17 éves fiúban már ekkor is dolgoznak a hormonok, és ebben a korban már szinte mindenki él nemi életet. (Persze kevesen élnek nemi életet egy 37 éves nővel.) Bennett azt állította, hogy az eset után azonnal elkezdett szorongani, ugyanakkor még utána hónapokkal is ezzel ellentétes tartalmú üzeneteket küldött a színésznőnek – amiket jóval később törölt, az internet ugyanakkor nem felejt. Sőt, az állítólagos traumatikus erőszakot követően egy közös szelfit is készítettek, amit a színésznő akkor ki is posztolt az Instagram oldalára. És akkor még ott van az is, hogy Bennett ekkor már nem volt keresett gyerekszínész, egyszerűen azért, mert serdülőkorba lépett, elveszítette korábban előnyös tulajdonságát a filmesek számára, így bevételei is radikálisan megzuhantak (és lehet, hogy egyébként felnőtt színészként pedig nem volt elég jó). Úgyhogy előbb a saját szüleit perelte be, mondván lenyúlták és elverték a pénzét, majd miután ez a per 2014 végén nem úgy zárult, ahogy a fiatalember szerette volna, akkor elővette Asia Argento-t, akiről azt állította, hogy megerőszakolta, ami pedig olyan traumát okozott benne, hogy utána képtelen volt a színészi munkára rendesen koncentrálni, és ezért rengeteg pénztől esett el. Tavaly egyeztek meg, Asia Argento idén kezdte a részletek fizetését. Még ha el is ítéljük magunkban a színésznőt, hogy 37 évesen lefeküdt egy 17 évessel, ez az egész ügy azért eléggé átlátszó.

Fotó: AFP


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló