Orosz-ukrán háború

3,5 kilométerről bárkit kivégez – oroszokra vadászik a legjobb mesterlövész, aki napi 40 embert is likvidál 

  • Szerző:nuus
  • 2022.03.11 | 12:18

Pályafutása során már Irakban, Afganisztánban és Szíriában is teljesített küldetést. 

Walit a földkerekség legjobb mesterlövészének mondják, a távolsági világrekordot egy 3540 méterről leadott halálos lövéssel tartja és a hírek szerint megérkezett Ukrajnába, hogy beszálljon az orosz csapatok ellen folytatott honvédő háborúba. A családapa nevét senki sem tudja, de ez nem lehet véletlen. 2009-ben, Kandaharban kapta ezt a becenevet, amikor napi átlagban 40 tálibot lőtt ki. Az eredetileg a 22. Királyi Ezredben szolgálatot teljesítő kanadai mesterlövész, minden lövése célba ér, és nagyon ritkán van olyan célpont, amit nem tud likvidálni.

Napokkal ezelőtt titokban lépte át a lengyel–ukrán határt, eleget téve Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felhívásának, amelyben a külföld segítségét kérte az orosz csapatoktól szorongatott hazája számára.

Három kanadai önkéntes társammal érkeztünk meg Ukrajnába, és elképesztő fogadtatásban volt részünk: az ukránok öleltek, csókoltak, szorongatták a kezünket, amint átléptük a határt. Úgy fogadtak bennünket, mintha régi barátok lennénk.

– nyilatkozta a cbc.cs hírügynökségnek.

Wali azt nem árulta el, melyik határállomáson át érkezett meg Ukrajnába. „Sokkolt annak a tömegnek a látványa, amely velem szemben igyekezett Ukrajnából Lengyelországba

– mondta, és szerinte a legtermészetesebb dolog, hogy segíteni próbál ennek a szerencsétlen népnek. Azért lövik és bombázzák őket, mert európaiak akarnak lenni, és nem oroszok.

Az elmúlt években már harcolt önkéntesként a kurdok oldalán az Iszlám Állam ellen Észak-Irakban. A kanadai mesterlövész nem az ukrán hadsereg, hanem a területvédelmi csapatok kötelékében fog harcolni. Ezt a 120 ezer fősre tervezett, gyakorlatilag nemzetőrségnek is nevezhető alakulatot most toborozzák Ukrajnában.

Forrás: Nexta/Index


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló