Tech

Robotokkal osztoznak az észtek a járdán

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.17 | 16:29

Európa bezzegországa, Észtország megint olyat lépett, amire senki nem számított. Megalkották a szabályozást, amely engedi a kiszállítórobotokat a járda használatát.

Korábban Virginia és Idaho már hozott hasonló törvényt, de az európai államok közül Észtország az első. Ráadásul az észt honatyák 86 igen és nulla nem arányban szavaztak, azaz mindenki úgy gondolta, hogy a térd alatt érő, guruló robotoknak helye van a gyalogosok között.

(Forrás: Starship)

A törvény kereteket is meghatározott. A járdát használó robot maximum egy méter magas, 1,2 méter hosszú és 50 kilogramm nehéz lehet. Ez nagyjából egy babakocsi mérete. emellett a robot oldalát fehérre kell festeni, fényvisszaverőkkel és lámpákkal kell felszerelni, hogy éjszaka és a szürkületben is észre lehessen venni. Ezekkel a jellemzőkkel azonban már rendelkezik a Starship nevű kiszálítós startup hatkerekű robotja. Igaz, a Starship üzemeltet is tervezőirodát Észtországban.

(Fotó: Starship)

Következő megálló: Blade Runner jövő

És most tegyétek fel magatoknak a kérdést. Ha a járdán egy hátára fordított, emiatt mozgásképtelen kiszállítórobotot láttok, mit csináltok?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló