Tech

Búcsú a Facebooktól: a Z generáció, köszöni de nem kér belőle

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.13 | 17:18

A mai tizenévesek egyre többet használják az internetet, de Facebook-használat drámaian csökkent az elmúlt években a köreikben.

A Pew Research Center legfrissebb tanulmánya szerint a 13-17 éves amerikai fiatalok csupán 32 százaléka használja a Facebookot. Egy korábbi, még 2014-15-ben végzett felmérésben ez az arány 71 százalék volt, tehát drámaian csökkent a fiatal felhasználók száma.

A szakértők szerint mindez annak köszönhető, hogy ma már jó pár olyan platform áll a rendelkezésükre, ahol folyamatosan kapják a legfrissebb információkat és gyakorlatilag a végtelenségig tudnak görgetni. Mivel az elme már nem tud ennyi ingert feldolgozni, ezért a napi használatból szép lassan eltűnnek azok a platformok, amelyeket kevésbé éreznek a fiatalok értékesnek.

Jules Terpak digitális kultúrával foglalkozó tiktokker úgy véli, a Facebookot a tizenévesek gyakran a szüleikkel társítják, így a Z generáció számára ez a közösségi oldal már nem tud sokat nyújtani. Szerinte az a tartalom, amit egy fiatal lát egy átlag Facebook-felhasználótól, nagyon távol áll attól, amit valójában érdekesnek talál

– adta hírül a Telex.

Érdekel a túrázás? A természet? Akkor nézz bele legújabb videónkba, mielőtt tovább olvasnál. Ez az ország legszebb helyére kalauzol el! 

Sokak számára a Facebookon megjelenő tartalmak rendkívül unalmasak, sőt félrevezetőnek és negatívnak tartják azokat. A visszaesés azonban nemcsak a Meta, hanem a hirdetők számára is rossz lehet, mivel elveszíthetik a bevételeik döntő részét.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.