Tech

Űrrelikviákat turkált két szerencsés egyetemista

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.19 | 13:40

Olyan ez, mint űrsiklót találni a roncstelepen, vagy aranykincset a muskátlis láda alján. A relikviák eladásából a megtalálók az egyetemi tanulmányaikat fogják finanszírozni.

Mindenkinek van egy sztorija arról, hogy milyen csodát talált turkálóban. Azzal viszont kevesen dicsekedhetnek el, hogy NASA relikviákat vettek egy sör áráért.

Talia Rappa és Skyer Ashworth csak spórolni akartak, de úgy tűnik kerestek egy halom pénzt. Egy használtruha boltban öt NASA kezeslábasra bukkantak egy halom téli pulóver alatt. A zsákmányt összesen 1 dollár húsz centért vásárolták meg, pedig a kezeslábasok darabja akár ötezer dollár is érhet.

A ruhákat megvizsgáló űrkutatásra specializálódott muzeológusok szerint a címkékbe varrt nevek és dátumok passzolnak. Az egyenruhákat George “Pinky” Nelson, Robert A. Parker és Charles D. Walker viselte 1983 és 1985 közti űrsiklós küldetéseken.

A két egyetemistának egyébként nem a mostani lelet az első kapcsolat az űrkutatással. Ashworth szülei és a nagyszülei is dolgoztak a NASA-nak.

A lelet november 4-én kerül kalapács alá. A befolyt pénz egy részét az American Space Museum kapja, a többit tandíjra szánják a szerencsés turkálók.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló