Tech

Itt van, miért nem kéne használnod elfelejtett jelszónál a biztonsági kérdést

Vagy ha már használod, hazudj.

Mind voltunk már így: be kell lépnünk egy oldalra, ahol ezer éve nem jártunk, a jelszóra pedig már a fene se emlékszik. Új felhasználót készíteni macerás, mert az email címünk már regisztrálva van, szóval jöhetnek a biztonsági kérdések. Ilyenkor emlékezni kell arra, mi volt a kedvenc filmünk három éve, vagy az első háziállatuk nevére.

Már rossz, ha ezekre a válaszokra igaz választ adunk. Elég megkérdezni Sarah Palint, aki korábban az Egyesült Államok alelnöki posztjára volt jelölt. 2008-ban egy húszonéves egyetemista simán feltörte a Yahoo-felhasználóját, gyakorlatilag csak a keresőt használta, ahol megtalálta a választ a biztonsági kérdésekre. Így már hozzá is fér a tisztviselő levelezéséhez.

Ugyanez megtörténhet veled is, persze jó eséllyel nem kíváncsiak annyian a te emailjeidre, mint egy politikai szereplő esetében. Mindenesetre érdemes tartózkodni a biztonsági kérdésektől, a két lépcsős, telefonos azonosítás ennél sokkal tutibb. Ha pedig muszáj válaszolni a kérdésre, egyszerűen hazudni érdemes.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló