Tech

Magyar csapat változtatja ünnepi hangulatúvá a népszerű alkalmazást

  • Szerző:nuus
  • 2022.12.07 | 13:18

Az ünnepi időszakra látványos átalakuláson megy át a TIER app felülete.

A világ vezető mikromobilitási szolgáltatójának mobilalkalmazásában karácsonyi üdvözlőképernyő, ikonok és üzenetek jelennek meg, hogy az alkalomhoz illően segítsék a felhasználókat a biztonságos közlekedésben. Az applikáció feldíszítéséért ezúttal is magyar csapat felel, a TIER budapesti Tech Hubja emellett folyamatosan felügyeli a rendszer működését.

A TIER az év végéhez közeledve sem lassít. A vállalat legújabb, hatodik generációs e-rollerjei a főváros után hamarosan Siófokon is elérhetők lesznek, a szolgáltatás hamarosan a budapesti agglomerációba is eljut, az alkalmazást fejlesztő magyar csapat pedig különleges, ünnepi meglepetéssel készül a felhasználóknak. A TIER Tech Hub fejlesztői és alkalmazástervezői a karácsonyi ünnepekhez igazítják az app felhasználói felületét, amely így világszerte ünnepi díszben jelenik meg.

Az egyedi alkalmazásverzió nem az első, amelyet a budapesti Tech Hub készít. A felhasználók október végétől már találkozhattak rémisztő halloweeni részletekkel, amelyeket szintén a magyar fejlesztők rejtettek el. Ez az akció nem riasztotta el az embereket, hiszen naponta átlagosan 3500-nál is több utazást indítottak a budapestiek novemberben, az összes utazási idő pedig az egy évvel ezelőtti közel háromszorosa, összesen 928.474 perc volt. A növekvő népszerűséget jelzi, hogy 2021 novemberéhez képest közel duplázódott a felhasználók száma, a teljes távolság pedig meghaladta a 170.000 kilométert, ami több mint ötszöröse a hazai közúthálózat hosszának.

„Az elmúlt több mint másfél évben folyamatosan fejlesztettük a TIER alkalmazást, amely ma jelentősen hatékonyabban működik, és így lehetőségünk nyílik ilyen izgalmas, alkalmi projektekre is – mondta el Zsédely Balázs, a TIER Tech Hubok igazgatója. – Az ilyen átalakítások még barátságosabbá teszik az alkalmazást és új élményt adnak a felhasználóknak. Mi ezek mellett arra is kiemelt figyelmet fordítottunk, hogy a használat ugyanolyan egyszerű maradjon és az új üzenetek és látványelemek ne legyenek zavaróak.”

A TIER Tech Hub tervezői és fejlesztői egy egyszerűen kivitelezhető megoldást választottak, az illusztrációkat és az animációkat cserélték le. Természetesen gondoltak azokra, akik először veszik kezükbe az alkalmazást, éppen ezért a regisztrációs folyamat például teljes egészében frissült. Látványos animáció jelenik meg, ha valaki elindítja az appot, ha befejezi a bérlést, vagy ha esetleg szabálytalanul parkolna. A fejlesztők még egy ötletes minijátékot is beépítettek, amellyel a felhasználók kedvezményre jogosító ajándékot nyerhettek. Ezek ara is ösztönözték őket, hogy az élményt megosszák barátaikkal vagy például meghívjanak ismerősöket a TIER használatára.

A módosításban a budapesti iroda több csapata, összesen 10 fejlesztője és designere is közreműködött. A halloweeni tapasztalatok alapján úgy alkották meg az ünnepi kiegészítést, hogy az automatikusan megjelenítse az új grafikai elemeket és kikapcsolja azokat, ha vége az ünnepnek. Ezzel a megoldással a TIER egész évben frissen tartja majd az appot, a felhasználók folyamatosan számíthatnak aktuális tartalmakra.

„Az alkalmazásunk lényege, hogy a felhasználók könnyen, kényelmesen utazhassanak városi környezetben. Az ehhez szükséges alapfunkciók, mint például a térkép, a feloldási és parkolási megoldások, vagy például a bérletvásárlás továbbra is ugyanolyan könnyedén elérhetők mondta el Kovács Ákos, a budapesti Tech Hub senior designere. – A változtatások ezzel együtt is jelentősek, hiszen 22 ország különböző piaci viszonyaira és közlekedési rendelkezéseire adaptáljuk az ünnepi díszítést. Számomra maga a kreatív tervezés és a rajzolás okozta a legnagyobb örömet. A munkám során ritkán foglalkozom illusztrációkészítéssel, ezért ez egy teljesen új terület volt számomra.”

A TIER különleges ünnepi alkalmazásfelülete várhatóan decemberben mutatkozik be és egészen az új évig várja a felhasználókat. A TIER Tech Hub, a világ vezető mikromobilitási vállalatának innovációs központja, 2021 tavasza óta működik Budapesten, és azóta is folyamatosan növekszik. A csapat termékfejlesztő, szoftvermérnök és designer szerepkörökre is keres új kollégákat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.
Időjárás
Nem vagyunk kint a vízből
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 11.