Fintech

Elon Musk lett a világ második leggazdagabb embere

  • Szerző:nuus
  • 2020.11.27 | 13:48

Egy év alatt közel 100 milliárd dollárral nőtt a vagyona, így a 35. helyről a második helyre ugrott.

Elon Musk vagyona most olyan 128 milliárd dollárnál járhat, mára a világ második leggazdagabb embere lett, a Bloomberg Billionaire Index szerint. Csak Jeff Bezos és a Tesla vezérigazgatójának nőtt a vagyona  ebben az évben 100 milliárd dollárral.

Ugrását elsősorban a Tesla növekvő árfolyamainak köszönheti. Az autógyártó vállalat jelenleg csaknem 500 milliárd dolláros piaci tőkével büszkélkedhet, azonban az évet 100 milliárd alatt kezdte. Fizetés helyett Musk pénzt kap a Tesla teljesítménye alapján, amely – mondhatni – ebben az évben elképesztő volt. Ennek köszönhetően az üzletembernek eddig 12 bónuszt írtak jóvá neki.

A Tesla látványos kilövése mellett Musk másik nagy vállalkozása, a SpaceX is sikert aratott az utóbbi időben. Ironikus módon a vállalkozó januárban a 35. helyet foglalta el, míg Bill Gates évekig vezette a milliárdosok indexét, míg Jeff Bezos 2017-ben megelőzte. Musk először a múlt héten előzte meg Mark Zuckerberget, a Facebook vezérigazgatóját, majd továbbjutott Gates mellett a második helyre. Nos, figyelembe véve a Tesla részvényeinek 524 százalékos növekedését – nem csodálkozunk!

Kép:MTI


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló