Sorozatok

Daenerys vs. Cersei: kinek van elég erőforrása megszerezni a vastrónt?

Dany serege rendesen megcsappant a mások elleni harcban, Cersei viszont eközben vígan borozgatott a trónján, miközben a legjobb zsoldoshadsereget tudhatja magáénak. Nézzük az erőviszonyokat.

HBO

Hála néhány Reddit-felhasználónak, nagyjából tisztában lehetünk azzal, ki mennyi embert tud bevetni a trónért. Daenerys seregében nagyjából 10.000 északi, 40.000 dothraki, kevesebb, mint 8000 makulátlan, a Völgyből pedig 10.000 embere volt, már Deres ostroma előtt.

Mivel az egész rész nagyon sötét volt, nehéz megtippelni a túlélők számát, az viszont biztos, hogy több tízezer katonát vesztett. Ezzel szemben Cersei-nek van 20.000 embere az Arany Kompániából, 30.000 Euron Greyjoy-tól, na meg a Lanniester-seregben is maradt közel 10.000.

HBO

Ami biztos, hogy számügyileg Cersei áll jobban, viszont Daenerys-nek van két sárkánya, amivel igencsak meggyűlhet a bajuk, még úgy is, hogy vannak ballistáik. És azt se felejtsük el, hogy Westeros-on van még pár nagy ház, akik esetleg Dany mellé állíthatják a katonáikat, amiért segített megmenteni az egész világot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló