Sorozatok

A Szolgálólány meséje után Margaret Atwood egy másik regényéből is sorozat készült

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.03 | 13:58

Úgy tűnik, ennyire bejött a Szolgálólány meséje.

A kanadai CBC tévécsatorna készített limitált (vagyis lezárt végű) sorozatot a szintén kanadai írónő, Margaret Atwood 1996-os regényéből, az Alias Grace-ből, ami magyarul pont nem olvasható, pedig ez is egy díjnyertes könyv, akárcsak a Szolgálólány meséje vagy a Vak bérgyilkos, amik nálunk is megjelentek.

A valós eseményeken alapuló, 1840-es években játszódó Alias Grace főszereplője is egy nő, Grace Marks, akit gyilkossággal vádolnak meg és el is ítélnek. A készítő nem más, mint a remek színésznőből lett remek rendező, Sarah Polley. A sorozatban egyébként, mint színész, feltűnik egy másik rendező is, David Cronenberg, aki időnként a barátai filmjeiben szokott felbukkanni kisebb szerepekben.

A szeptember 25-én induló sorozatot a Netflix is átveszi, így aki nem akarja hétről hétre követni, ott egyben tudja majd megnézni.

Alias Grace – Limited Series Trailer

Based on the true story of Grace Marks, a housemaid and immigrant from Ireland who was imprisoned in 1843, perhaps wrongly, for the murder of her employer Thomas Kinnear. Grace claims to have no memory of the murder yet the facts are irrefutable. A decade after, Dr. Simon Jordan tries to help Grace recall her past.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló