Sorozatok

Kik voltak a legjobb új karakterek a Twin Peaksben?

  • Szerző:homarton
  • 2017.09.06 | 17:09

Amikor nyilvánosságra hozták, hogy kik is lesznek David Lynch kultikus sorozatának harmadik évadában, mindenki padlót fogott, olyan erős volt a névsor. Most itt az idő, hogy összeszedjük, hogy melyek voltak a legjobb karakterek a harmadik évadban. Kisebb spoilerek előfordulhatnak a cikkben!

Mark Frost és David Lynch kultsorozata, a Twin Peaks 26 év után tért vissza a rajongókhoz 18 résszel. Az biztos, hogy az új széria megítélése teljesen megosztó: volt, aki az emlékeztes, leginkább egy Hunter S. Thompson-tripre vagy egy ijesztő, kortárs installációra hasonlító nyolcadik rész után kiszállt, és volt, aki kitartott végig, és kitörő lelkesedéssel fogadta a harmadik évadot.

Az biztos, hogy a kilencvenes évek első éveiben David Lynch megújította a televíziózást és azóta teljesen máshogy gondolkodunk a sorozatokról, és arról, hogy mit lehet megcsinálni a tévében. Idén ugyan nem reformálta meg a Twin Peaks a sorozatkészítést, de így is csavart egy nagyot rajta, és erősen elgondolkodtatott mindenkit arról, hogy akár egy kísérleti film is lehet sorozatepizód (a nyolcadik részről van szó), amit a nézők vagy rajongva imádni fognak vagy dühösen gyűlölni.

A május 22-én indult évadban rengeteg új karakter tűnt fel, ezek közül szedtük össze azokat, akik nagyon emlékezetesek voltak, és maradandó élményt nyújtottak.

10. Wally Brando (Micheal Cera)

Csak egy négyperces, rövid szerepben tűnt fel az indie és hipszter filmek ügyeletes jófiúja, Micheal Cera, viszont ez volt az egyik legjobb és legviccesebb jelenet a negyedik epizódban. A Wally Brandót alakító színész a motorján ülve, bőrdzsekiben fejezi ki tiszteletét Truman seriffnek, mi pedig döbbenten nézünk, hogy mi az, amit látunk.

9. Frank Truman seriff (Robert Forster)
Az eredeti, kilencvenes évek elején készült sorozatban is Truman seriff volt az egyik legszimpatikusabb karakter, ám a 2017-es visszatérésben a rendőrfőnököt alakító színész, Michael Ontkean már nem tért vissza. Ő 2011-ben visszavonult, és nyugdíjba ment, helyette viszont érkezett a Truman seriff testvérét játszó Robert Forster, aki szintén nagyon meggyőzően hozta a jóindulatú, de kétkedő karaktert.

8. William Hastings (Matthew Lillard)

Szintén nagyon emlékezetes karakter lett a buckhorni iskolaigazgató, akit a Sikolyból és a Scooby Doo-filmekből ismert Matthew Lillard alakít (aki az utóbbi pár évben nagyon erős sorozatszínésszé nőtte ki magát), nagyon meggyőzően és hitelesen. A gyilkossági ügybe keveredő Hastingsről az is kiderül, hogy szeretője, Ruth segítségével rájött arra, hogy ha a megfelelő időpontban indul el az alternatív valóságba, akkor el is juthat a párhuzamos dimenzióba, a Zónába.

7. Janey-E Jones (Naomi Watts)

Naomi Watts tündéri, de határozott és erős feleségként tűnik fel Dougie Jones oldalán. Alakításának minden pillanatát öröm nézni, egyszerűen tökéletes erre a gondos családanya szerepre, és bizony ő és Dougie szállítja az évad szinte egyetlen, emlékezetes szexjelenetét (ha az évadzárót nem számítjuk).

6. Candy (Amy Shiels)

A cuki Las Vegas-i hostesslány a Mitchum-fivérek alkalmazásában áll, akik professzionális módon ugratják és ugráltatják őt. Candy kicsit butuska, de nem annyira, mint amennyira annak látszik, és mindenre nagyon lassan reagál, mégis egy szerethető és változatos karakter.

5. Chantal és Gary “Hutch” Hutchens (Jennifer Jason Leigh és Tim Roth)

Jennifer Jason Leigh és Tim Roth is bravúrosan hozza a semmirekellő gyilkos karaktert, és az ő jelenlétükre egészen biztosan emlékezni fogunk majd évek múlva is. Ők azok, akik semmitől nem rettennek vissza: lepaktálnak a gonosz Cooper ügynökkel, kinyírják a börtönigazgatót, aztán egyszerre hétköznapi és brutális módon ér véget a történetük.

4. Richard Horne (Eamon Farren)

Az erőszakos rosszfiú szerepben otthonosan mozgó Eamon Farren is vonzza a tekintetet, ha feltűnik a sorozatban. Sajátos arcberendezése és furcsán álló szemei miatt már önmagában is figyelemre méltó jelenség a Benjamin Horne unokáját alakító színész, aki szinte időtlenül játszik – olyan, mintha a nagyon fiatal Marlon Brandót látnánk.

hello, richard. #twinpeaks2017 @twinpeaks

eamonfarren (@eamonfarren) által megosztott bejegyzés,

3. Diane Evans (Laura Dern)

Az első két évadban Cooper ügynök mindig felmondta egy diktafonra, hogy mi történt vele Twin Peaks-ben és hogy halad a nyomozással. Ezeket az felvételeket mindig úgy kezdte, hogy “Diane”. Nos, a harmadik évadra végre személyesen is megismerkedhettünk Diane karakterével, akit Lynch egyik kedvenc színésznője, Laura Dern alakít nagyszerűen. A nő, aki bárhol, bármilyen körülmények között képes rágyújtani.

She’s real.

Twin Peaks (@welcometotwinpeaks) által megosztott bejegyzés,

2. Tammy Preston (Chrysta Bell)

David Lynch múzsája magával ragadó jelenség: azonnal rajta marad a tekintetünk, ha feltűnik a képernyőn. A nevéhez hűen csodálatos szépségű színésznő a kételkedő és magabiztos FBI-ügynököt alakítja, és nagyszerűen egészíti ki a folyton poénkodó Albert ügynököt és a színészként is nagyon erős rendezőt, a Gordon ügynököt, alakító David Lynchet. Chrysta Bell egyébként zenészként is aktív, idén novemberben a Dürer Kertben ad majd koncertet.

They’re real. #TwinPeaks

Chrysta Bell (@chrysta_bell) által megosztott bejegyzés,

1. Bradley és Rodney Mitchum (Jim Belushi and Robert Knepper)

A legviccesebb és legjobb karakterek a 2017-es Twin Peaks-ben a Mitchum-fivérek voltak, nem véletlenül: egyszerre voltak velejéig romlottak és gonoszak, de közben ironikusak és játékosak, akikből Dougie Jones még a jó oldalukat is kihozta – igaz nem tudatosan. A kiváló párbeszédekkel és zseniális alakításokkal alighanem ők leszenek az idei év sorozatgyártásának egyik díjesélyesei.

+ Az abszolút győztes: Cooper ügynök (Kyle MacLachlan)

Ezt talán nem kell annyira megmagyarázni. Nyilván Cooper ügynök nem új karakter, mégis idén Kyle MacLachlan három + 1 karaktert játszott el, ezt akár újnak is tekinthetjük:

– a Bob által megszállt gonosz Coopert
– a Dougie Jones testébe bújt, csak nagyon lassan észhez térő Coopert
– és a száz százalékig csak a 16. részben magához tért, jó Coopert
– Plusz az eredeti Dougie Jones karakterét (igaz, csak néhány pillanatig)

Ez már önmagában is megér egy Emmy-díjat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló